Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.7
Kaader93,94
Daatum21.01.1877
Protokolli number
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Kook Peakohtumees
Madis Erm Kohtumees
Abraham Pärn Kohtumees

Leonti Siderowi kaebuse asjas wasta Iwan Kirikow peksmise pärast saiwad ettekutsutud:

1)Iwan Astawjew, majaperemees Allatskiwwi-Kallasteld, kess ütles: tema purjus olnud ja olla maganud, ei ole kuulnud tülist, küll tema naene Awdotja Sergejewna teab.

2) majaperenaene Awdotja Sergejewna, ettekutsutud, ütles Iwan Kirillow ütelnud Leonti Siderowile meil täna pulmad on ja sino tütar saab täna ööse ära wiitud, kelle pääle Leonti Siderow ütelnud : ega mina oma tüttart ühe püügi mehhele ei anna, Iwan Kirillow wastanud: kui sinu tüttar peaks minu wend endale saama siis mina ajan niisugust prohwast wälja, kui nüüd Awdotja Sergejewna näinud, et tüli Iwan Kirillow tahtnud teha ütelnud tema oma wenna Iwan Sergejewile: wiska seda Iwan Kirillowi õige wälja, mis kaa Iwan Sergejew teinud ja läinud Leonti Sidorow Iwan Sergejewile appi, kelle pääle Iwan Kirillow kohe kääga hakkanud Leonti Siderowi karwu kinni.

3) Iwan Sergejew, majaperemees Kökköra-Kallasteld ütles just sedasama, mis tema sõsar Awdotja Sergejewa rääkis.

4)Dmitri Lodkin, majaperemees Allatskiwwi, Kallasteld ütles: tema muud ei ole näinud, kui Iwan Kirillow tulnud Iwan Astawjowi majast wälja, olnud Iwan Kirillowi särk katki ja paled werised ja kui Iwan Kirillow Jegor Kondratjewi majast tulnud wo küsima, tulnud Leonti Siderow ja Iwan Sergejew ka senna ja tahtnud tüli teha, tema (Dmitri Lodkin) ja Iwan Arhipow hoidnud neid üksteisest eemal, aga Iwan Kirillow wõtnud Leonti Siderowi kawust kinni, tõmbanud teda maha ja olnud isi kaa maas.

5)Iwan Arhilow, majaperemehe poeg Allatskiwwi-Kallasteld ütles sedamaid, mis Dmitri Lodkin tunnistas.

6)Mihkel Ossip, Kökkora pääkohtumees ütles: hommiku tulnud Iwan Kirillow tema juure ja näitanud oma werist nägu ja katkist särki ja ütelnud, et Leonti Siderow olla teda peksnud.

7) Kustra Reinomägi, majaperemehe poeg Allatskiwwi- Kallasteld, ütles: tema muud ei ole näinud, et Iwan Kirillow nägu olnud werine ja särk katki.-

8) Iwan Petrow, Kökkora-Kallaste sodnik ütles: tema olla wäga joobnud olnud, ei mäleta muud, kui näinud, et Leonti Siderow istunud Jegor Kondratjewi maja treppi pääl.

Leonti Siderow nõuab 50 rubla walu-raha ja Iwan Kirillow nõuab 100 rubla walu raha.

Iwan Kirillow, kui tüli alustaja maksab 5 rubla walu raha Leonti Siderowile ja istub 48 tundi kinni.

See otsus sai neile F.S.D §§ 772 ja 773 põhja järele ettekuulutud, kelle otsusega ei Leonti Siderow ei kaa Iwan Kirillow rahu ei olnud ja neile mõlemattele sääduslikud appellatsiooni lehed kätte anti.

Pääkohtu mees J Kook

Kohtumees M Erm xxx

Kohtumees A Pärn