Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.7
Kaader83
Daatum10.12.1876
Protokolli number
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Abram Saul Kohtumees
Mihkel Kook Kohtumees
Adam Kalew Abikohtumees

Fedor Jakowlew Baranina kaebuse asjus wasta Kondrati Iwanowi ähwardamise pärast, tunnistasiwad:

Matwei Maksimow, majaperemees Kolkjalt, et Kingsepp, soldat Mihaila Maksimow olla temale ütelnud, et Kasepää pois Wasili Mihailowa olla Mihaila Maksimowile kõnelnud, et Kondrati Iwanow olla ähwardanud Fedor Jakowlew Baraninale ja tema pojale Petrile käitada, mis soldat Sofron Grigorjew kaa olla kuulnud.

2, Marina Nestrowna, majaperenaene Kolkjalt ütles: Kasepää pois Alofei Bogdanow olla temale ütelnud: ära lase oma poeja Kasepääle, tema saab sääl peksa, sest Kondrati Iwanow olla ähwardanud: kui mitte tema meelt mööda ei saa tema kaebuse wasta Peter Belowi, Peter Baranowi ja Gawrila Kusnezowi mõistetud, siis mina oma elust ei kuule, kui ka Riga peaks mind saadetama, aga Fedor ja Peter Baranowile tahan minna näidata.

Kondrat Iwanow ettekutsutud, ütles tema ei ole seda rääkinud, ei tea midagi.

Mihaila Maksimow ütles; see mida tema 26. Now olla salganud, et ei ole kuulnud, on tõsi küll, Mihailow teinud rääkinud mida Matwei Maksimow tunnistas.-

Otsus: Wasili Mihailow ja töisi weel ettekutsuda, Mihaila Maksimow aga istub , et minewa kord salgas 24 tundi kinni. Wiimasel mõisteti weel 24 tundi juure istuma, et wangimajas hakkas oma riiteid wäljawiskama.

Kohtumees A Saul

Kohtumees M Kook

Kohtumees Adama Kalew xxx