Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.7
Kaader66
Daatum05.11.1876
Protokolli number
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 5. Kahjutasu; 9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Mihkel Kook Kohtumees
Abram Saul Kohtumees
Karel Töruwere Abikohtumees

1. Kiriku kõrtsimehe Aleksander Paukami ja Köstri emanda Lisa Paukami (käsinik Köster Karel Paukam) wahel sai täna siin kohtu ees sedawiisi lepitud: Aleksander Paukamil on saada Lisa Paukami käest 30 rubla, sellest lähewad maha 4 rubla ühe wasika ja 1 rubla 50 Kop puuda heinade eest, mis Aleksander Paukam on saanud ja lubab Lisa Paukam 2 nädala pärast Aleksander Paukamile täieste wäljamaksa: 24 rubla 50 Kopik.

Mõlematte poolt sellega rahul.

2. Sai lepitud, et peremees Jürri Jakobson maksab 1 wakk peremees Mihkel Kübarsep 1/4 wakk peremmes Karel Kook 1/4 wakk ja sepp Karel Johanson 2/4 wakk Kaeru Johan Kriitile, et hobused tema wiljarõugule kallal käinud.

3. Peremees Elias Hallik sai 24 tunni pääle kinni mõistetud, et julges kohtu ees öölda: kohus olla ilma asjata teda kohtu ette kutsunud, ei olnud aga ilma asjata, sest tema oli tee trahwi maksmise pärast kohtu ette kutsutud.

4.Maja peremees Afonsi Jeija sai 1 pääwa pääle ja majaperemees Perfed Iwanow Kasepäält 1 pääwa pääle kinni mõistetud, et ei olnud õigel aejaloma ao pääwad mõisale teinud, kellega kaebaja metsaülewaataja Gross ja mõlemad wenelased rahul oliwad.

Kohtumees A Saul

Kohtumees M Kook

Kohtumehe abi K Tõruwere xxx