Protokoll
LeidandmedEAA.3071.1.3613
Kaader31,32
Daatum16.05.1890
Protokolli number8
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hindrek Kukk Peakohtumees
Tõnis Linder Kohtumees
Kaarel Buurmann Kohtumees

Kohtu ette astus Rabbiwere mölder Juhan Hendrikson ja kaebas, et Jaan Teerik on ilma mingisuguse põhjuseta walla Talitaja ja kihelk. Urjadniku tema majasse saatnud, et wargad pidada seal olema.

Kohtu ette sai Jaan Teerik kutsutud ja küstud: Kas tema tõesti on näinud, et wargad möldri juures on olnud? Ta wastas, et tema seda pole näinud, waid tema äi, Juhan Wälja, on temale seda rääkinud, sest ta on järel waadanud, et üks wõeras mees, kes ööse Weikses külas  Tõnu peres ööd on maganud ja kahtlasi juttusid ajunud, on möldre juure sisse läinud.

Siis sai ka Juhan Wälja ette kutsutud ja küstud, kas tema on näinud, et see mees, kes öösi Weikses külas ööd oli, möldri juure läinud? Ma seda küll just ei näinud, wastas ta, kui see mees läks, aga ma juhtusin sealt mööda minema ja nägin möldri õues kaks wõerast meest ja pealegi oliwad teisel pruunid riided seljas nii kui sell mehel, kes ööse Weikses külas magas.

Mölder teatas, et need mehed on olnud tema ise ja tema isa.

Sellepeale kohus pakkus neile Lepitust. Ja nad leppisid ära, aga hoiatusega, et Jaan Teerik ei tohi iialgi edes pidi ilma asjata teise peale teutuse süüd tõsta.

Oleme leppinud: Nõudja J. Hendrikson, Kostja Jaan Teerik XXX