Protokoll
LeidandmedEAA.2804.1.1
Kaader7,8
Daatum05.02.1888
Protokolli number5
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted; 12. Vallakohtu asjaajamine ja haldustoimingud
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
A Benholm Peakohtumees
L Alström Kohtumees
A Lindström Kohtumees

Walla Kohus ja allnimetud Wolimehed tulid 5temal Februaril 1888 aastal kokku.

Need nimed ja Protokoll on järelkiri Protokolli raamatust N: 19. 20. 21. ja 22.

Koos olid

Kohtuvanem A. Benholm
Juuresistuja L. Alström
Juuresistuja A. Lindström
Tallitaja K. Dicke
abimees H. Alberg
Wolimees H. Appelblom
Wolimees A. Appelblom
Wolimees I. Appelblom
Wolimees I. Friberg
Wolimees I. Nyblom
Wolimees L. Gäddmann
Wolimees A. Bjökmann
Wolimees H. Bekmann
Wolimees H. Lindström
Wolimees A. Notman
Wolimees A. Glad
Wolimees J. Okerros

1, Läbiraagimise järel sai otsuseks tehtud, et Alexander Remmelmann walla Kirjutajaks kaubelda ühe aasta peale ja temale selle eest 120 Rubla sada kakskümmend Rubla aastas palka anda, ja see üri raha mis Oige usu Preester walla Maja eest maksab, saab tema omale selle palga juurde, aga Jaani päewa ümber, saab Preestre käest Korter kätte palutud s. o. 1888 aastal. Ja nenda nagu Alexander Remmelmann on 3tema Aprilli k.päewani juba palka saanud, siis akab tema uus aasta 3tema Aprilli k. p. s. a. peale, mis ka Kontraktis peab tähendut saama.

2, Walla Postimees peab tulewa Kohtupäewaks Kohtu ette saama kutsutud ja käsk andama, et temal Kontrakti paberid on, mis läbi peawad saama waadetud, kas teda sell põhjusel wõib lahti lasta, nenda nagu endiste Wolimeeste mõistus on sest 7m Septembre k.p. m. a. Protokoll N: 56. Teiseks peab iga küla Lentsmann, weel kord oma küla peremeeste käest järel küsima, kas Postimees peab lahti tehtud saama, wõi ammetise tagasi jäema, ja selle teadusega 15m s. K. p hommiku kello 9 aegas kohtumajas olema.

3, Nenda nagu wäga palju tüli ja riidu Külade wahel küla krundi ja krentside wahel on, wõtsid Wolimehed nõuks seeläbi seda riidu wähendada, et iga küla Lentsmann oma nime seija alla kirjutab kes teab et Küla oma Kruntiga rahul on, ja mitte teise küla kruntist omale maad ei nõua ega tüli ei taha teha.

Copie Tallitaja Karel Dicke xxx