Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.3
Kaader41,42
Daatum11.02.1866
Protokolli number7
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 3. Laenusuhted
Märkused

Lauses: "Sis peab Wassili Gamsin Iwanile maksma 19 rub. 5 kop." on algselt olnud "Fedorile", kuid see on maha kriipsutatud ja selle kohale on kirjutatud "Iwanile". 

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jakob Kook Peakohtumees
Peter Paap Kohtumees
Thomas Kähr Kohtumees
Mihk. Bringfeld Kohtumees

Wassili Gamsin aastus ette ja ütles wälja, et ta minnewal talwel 100 wakka rukki Iwanile münud ja temma aita pantud, ja 60 rubla kaerahha sanud. Sest rukkist Gamsin essi wötnud 27 wakka ja teistele andnud. Selle 60 rub. est Iwan on wötnud omma päle 33 wakka, ja selle pudus jänud 40 wakka est ei anna Iwan temmale mingi suggust rehnungi. - Peale selle on Wassili Fedorile 150 wakka münud ja temma aita pantud. Se kord ei ollnud Fedor ja Iwan koddun, agga Iwani naine on lasknud aita panna ja wötti jäi naise juure. Fedor on 19 rubla kaerahhae andnud. Sest 150 wakkast on Gamsin essi ärra minud 94 wakka, ja 56 wakka est mis Fedori päle jänud, ei olle temma mitte rahha sanud.

Iwan Ilgin ütles wälja et ta on Gamsini kaest 33 w. rukkid 60 rubla est ostnud, ja muud ta sest rukkidest ei teab. Gamsin on essi need rukkid - mis ta nüd temma kaest perrib ärra münud. Iwan Ilgin ütleb weel, et Gamsin Iwani maise pallunud, nende innimestele mis temma sadab aitast rukkid anda, ja lubbanud ka selle est naisele üks sarafan waiwa palka ja 3 rubla aida üri.

Fedor Ilgin ütles et ta need 150 wakka e iostnud ja kaerahha polle andnud. Wassili on need rukkid ilma Ilgina teadmata aita pantud ja sest ärra münud. Need innimesed kellel wassili rukkid münud, olli sotnikule ommad nimmed ülles andnud.

Sotnik Gegor Saweljew ütles wälja, et 22 meest temma juurde ollnut, kellel Wassili 94 wakka rükkid ärra münud, ja andis koggokonna kohtule ükstäht kus nemmad nimmed ülles wöetud. Gawr

Gawrila Kusmin ütles wälja et ta nänud kui Wassili Gamsin 150 wakka rukkid Ilgina aita pantud. Fedor nink Iwan es ollnud koddun. Gamsin on temmale üttelnud, et need rukkid temma ommad on ja Gawrila on ka ostnud.

Maksima Kusmina naine Marina Filipowna ütles wälja et Gamsin Maksimale pakkunud keik need rukkid osta, agga ei olle nemmad kaupa sanud.

Fedor Efimow ütleb wälja, et ta ka on sest rukkist tahtnud nattuke osta, ja on 3 korda Ilgina juures Kaenud, agga nemmad üttelnud temmale, et need rukkid Wassili Gamsina ommad on ja nemmad ei tohhi müa 

Gamsin ütles weel et Iwan Ilgin temma kaest 50 rubla sanud sullasid palgata.

 Iwan Ilgin perrib Wassili Gamsini kaest rehnungi perra 191 Rbl. 60 kop ja pallub se rahha kätte saada. 29 rubla ta on Wassili kaest sanud sullasid palgata, ja se rahha sullastele ärra maksnud.

Johan Tõrrowerre on nänud kui Gamsin temma se on Iwanile rahha andnud agga ei woi töist tunnistada kui palju. Gamsin on Johannile warsti päle selle üttelnud et 50 rubla andsin.

Moistetud:

1., Fedor peab need töömeste jao päle antud 91 wakka rukkid ärra maksma /: 9 wakka on Gamsin wötnud. :/

2., Fedor perrib rehnungi perra Wassili Gamsini käest - 316 Rbl 65 kop.

sest rahhast ütlep Wassili öigus ja wöttab omma päle -"-"- 171 R. 20.

Kondrati Grigorjewa tunistuse perra peab ta wel maksma -"-" 25 "-

Perran jänud 120 rubl. 45 kop peawad poleks maksma -"-"- 60 " 22 1/2

kokku 256 " 42 1/2

Ned 56 wakka rukkid mis Gamsini pudus jai peab Fedor pool maks. 56 "-

Sis jääb Gamsin Fedorile wölgu 200 " 42 1/2 kop. mis ta peab ärra maksma.

3., Iwan Ilgin perrib rehnungi perra Wassili Gamsina kaest 191 Rbl 60 kop. Sest wöllast ütlep Wassili oigus ja wöttab omma päle -" 33 Rb. 50 kop.

Pudus jänud 158 Rbl 20 kop

peawad poleks maksma 79 " 5 "

kokku 112 " 55 kop

Need 90 wakka rukkid mis Wassili pudus jai peab Iwan pool wötta -. 36 Rbl. -

Wassili perrib Fedori kaest - " 57 " 50 "

kokku 93 " 50

Sis peab Wassili Gamsin Iwanile maksma 19 rub. 5 kop.

Peakohtomees: Jakob Kook

kohtomees: Peter Paap

?" : Thomas Kähr

?" : Mihkel Bringfeld