Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.7
Kaader51,52
Daatum08.10.1876
Protokolli number
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Abram Saul Kohtumees
Mihkel Kook Kohtumees
Adam Kalew Kohtumees

Theodor Schultzi ja Kadri Silma asjus lapse soetamise pärast oli Schultz weel järgmised tunnistajad ette annud ja nimelt:

1. Eksinud tüdruk Lena Taewas, kess ütles: minewa tawe, enne Küünla pääwa rääkinud wana tüdruk Marri Ess temale, et Marri Ess oma körwaga kuulnud kui tema wena poeg soldat Josep Ess olnud Kadri Silmaga sauna lawal, partsi kohal ja teinud sääl 2 korda lihalikku tööd ja Marri Essil oleks hää-meel olnud, kui Kadri Silm, kui käima pääle sai, oleks öölnud temawenna poja pööle, aga nüüd öölnud Schultzi pööle. Kui Marri Ess seda rääkinud, olnud Katta Saar, Mihkli naene sääl juures.-

2. Josep Tõruwere, karjamõisasulane, tunnistas, minewa aasta nädal enne suwiste-pühi ühel pühapäewval läinud tema karjamõisa rentniku Karel Tõrawere tuppa ja näinud, et Kadri Silm olnud sulane Josep Tustikaga Karel Tõrawere sängis, Kadri Silma reied olnud paljad ja Josep Tustik olnud Kadri Silma pääl.

3 Tüdruk Lena Karjus tunnistas, et minewa aasta tulnud tena Kodawere kabelipühalt Kadri Silma emaga ja öölnud Kadri Silma ema: waata, kuss lits tuleb, suskleid selgas ja käitunud Kadri Silma pööle, kes kaa kabeli pühal olnud ja rääkinud, et Josep Ess annud tema tüdrele Kadri Silmale 1 Kleid, mis Ninal tehtud saawad.

Nende kolme tunnistuse päälke wastas Kadri Silm, et see mitte tõsi ei ole, ei ole tema Josep Essiga ooranud, ei tema käest klieti saanud ja kui ehk Josep Tutikaga sängis oli, siis ei ole tema temaha lihalikkult koos olnud, see laps, mis tema on sääidnud on Theodor Schultziga, seda wõib iga inimene päält näha, sest lapsel on justament Theodor Schultzi nägu ja on kaa tema laps ja kellegi muu.

Otsus: Weel töisi tunnistajaid ettekutsuda.-

Kohtumees A. Saul

Kohtumees M. Kook

Kohtumees A. Kalew +++