Protokoll
LeidandmedEAA.1134.1.30
Kaader55,56
Daatum25.07.1903
Protokolli number17
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused

Mart Kull on kohtu `Eesistuja`.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Mart Kull Peakohtumees
Andres Liis Kohtumees
Tomas Kiik Kohtumees

Tulid ette Awinorme valla taluperemees Isak Toming kes Narvas elab ja Kudina valla inimene Kusta Rothberg Karli poeg kes Isak Tomingu krunti peal rentnik on ja palusid wallakohut nende renti kontrakt mis sel 20 Martsil 1898 Aastal N 9 all siin Wallakohtu juures kinnitud, uvesti kolme Aasta peale kinnitada järgmise tingimistega:

1. Se Isak Tomingu talukrunt mis Awwinorme Wallas ja Adraku külas N 277 jäeb Kustav Rothbergi kätte sest 23 Aprilist 1904 weel kolm Aastad eddasi renti peale. se on kunni 23 Aprilini 1907. Aastani wana renti ette wiiskümmend rubla Aastas. ja maksab Kusta Rothberg kevade Juripääva ajal nendapalju renti kui Wallavalitsuse poolest saab Krono renti ja Wallamaksu nõuetase mis poolest rentist rohkem jäeb sügise peale. se on 23 Oktobri peale maksa mis terminist siis peab Kusta Rothberg keik Aastarent ära maksma:

2. Kusta Rothberg peab keik weddud ja orjused mis selle talu pealt suavad kerikumajade ehitamise ja keriku ehituse juure tarwitud omalt poolt ilma tasuta äratäitma., rahalised maksud maksab renti peale andja Isak Toming. ja jaeb muidu se kinnitud kontrakt sest 20 Märtsist 1898 Aastast oma jõu sisse ja vana wiisi 

Selle kontrakti kinnitamiseks on renti peale andja ja renti peale võtja omad nimed oma käega alla kirjutanud

Isak Toming (Allkiri)

Kustaw Rootberg (Allkiri)

Otsus

Et Isak Toming kui renti peale andja ja Kusta Rothberg kui renti peale võtja on oma kontrakti mis sel 20 Martsil 1898 Aastal siin Wallakohtu juures kinnitatud Adraku N 277 talu rentimise pärast, koolme Aasta peale pikkendanud siis nende lippingud kohtu poolest kinnitada ja saab kohtu poolest tõeks tunnistud et kontraktiteggijad on omad nimed omakäega alla kirjutanud.

M. Kull.(Allkiri)

A Liis (Allkiri)

Toomas Kiik (Allkiri)

Kirjutaja Schulbach (Allkiri)