Protokoll
LeidandmedEAA.1134.1.30
Kaader45
Daatum07.03.1903
Protokolli number3
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused

Mart Kull on kohtu `Eesistuja`.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Mart Kull Peakohtumees
Tomas Kiik Kohtumees
Andres Liis Kohtumees

Tulid ette Awwinorme Valla inimene Madis Unt Toma poeg ja Wõttigvere valla inimene Hendrik Tilts Jaani poeg ja palusid Wallakohut nende kaupa kinnitada mis nemad enda vahel talu krunti müimise ja ostmise pärast tehnud:

Awwinorme Walla inimene Madis Unt Toma poeg müib oma Talu krunt keige selle peal oleva honetega mis Awwinorme Wallas ja Tõnusaare külas N 105 Wottigvere valla inimese Hendrik Teltsile kahetuhande rubla eest iggaveseks omanduseks selle tingimisega et kui kruntimüija Madis Unt omale üks teine talukrunt Awwinorme vallas nimega Posti talu omale osta saab siis jäeb nende nende kaup kaubaks. kui agga tema sedda tallu osta ei saa siis jäeb nende kaup katki.

Hindrik Tilts maksis selle kauba peale Maddis Untile kolmsadda rubla (300 Rubl) siin kohtu juures välja, ja olla tema juba ennemalt Maddis Untile kakssadda rubla (200 Rubl) annud. ja lubab Maddis Unt se raha viissadda rubla Hindrik Tiltsile taggasi maksa kui nende kaup täide ei lähe ja lubab Hindrik Tilts ka se raha wiissadda rubla vastu wõtta.

Madis Hunt (Allkiri)

Hindrik Tils (Allkiri)

Otsus

Et Madis Unti ja Hindrik Tilsi vahel tehtud kaup hinna järel suurem on kui et Wallakohus sedda kinnitada voib siis peawad nemad kui nende kaup kaubaks jäeb Jürjewi linna Notariuse juure minema oma kaupa kinnitama, säduse nõudmise järel.

M Kull (Allkiri)

T Kiik (Allkiri)

A Liis (Allkiri)

Kirjutaja Schulbach (Allkiri)