Protokoll
LeidandmedEAA.2804.1.2
Kaader7,8
Daatum28.01.1888
Protokolli number16
Protokolli teema3. Laenusuhted; 8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
A. Bernholm Peakohtumees
H. Alberg Abikohtumees
L. Alstrom Abikohtumees
A. Lindström Abikohtumees

Kohtu ette astus Thomas Lindgren ja kaewas, et tema oli Krimmi Körtsis Hapsalus olnud, Anders Törnblomiga, ja tema raha Toos oli seal Pörandalle kukkunud, mis nimetud mees olla ülese wötnud ja tema kätte annud, aga ta põle mitte järele waadanud, kas raha on sees olnud wöi ei, peale selle oli Körtsmiku poeg Letti ette tulnud, ja maast 30 kopka wötnud ja tema kätte annud.

Kui meie Wormsö jöutsime ja mina oma raha toosi akasin järele waatama mis Anders Törnblom nägi, ja kohe siis ära söitis ja mind maha jättis, ja minu toosist oli 5 Rublane paber kadunud.

Anders Törnblom sai ette kutsutud ja tema käest asi järele küsitud, ta ütles, Raha toosi wötsin mina küll Maast ülese ja andsin tema kätte, aga mis seal sees oli sest mina ei tea ühtigi, Ja et mina tema Söderbise maha jätsin see tuli sellest, et mina Kodu tahtsin minna ja seal teises meie küla mehi oli keda mina mötlesin, et teda kaasa wötawad ja kodu toowad.

Thomas Lindgren andis oma tunnistusteks sisse, Kloos, Hanas Schiffers, ja Hanan Greis permehed, kes selle asjast ka peawad teadma.

Ülesandut tunnistuse Mehed saawad tulwa Kohtupäev ette kutsutud. Waata kohtu otsus on N:39, sel 15en Februaris s.a.

Kohtuwanem A.Benholm +++,Juuresistuja H.Alberg +++, L.Alström +++, A.Lindström +++