Protokoll
LeidandmedEAA.1131.1.6
Kaader18
Daatum26.04.1882
Protokolli number27
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaak Rebbaj Peakohtumees
Hans Sild Kohtumees
Mihkel Muri Kohtumees

Tuli ette Jaan Tobber ja kaewas, et wenelane Teppan Iwanowitszh Ponägin ruunas sel 25. Aprillil minu täku, mis 150 rbl wäärt ja kohe ruunamise ajal tuliwad lõikamise august soolikud wälja. Tõisel hommikul oli hobune juba nii paistetanud, et temast enam elu looma loota ei ole. Mina arwan et see täku lõikaja täwweste süüalune on, sest mina lasksin juba enne Nuustaku laadal omal pojal Augustil tema käest küsida: kas seda täkku wõib ruunata ja tema om ütelnud, wüib julgeste lõigata. Seda wõib Jaak Bock tunnistada. Pärast kui wenelane meile tuli, siis lasksin ise tema jälle järele katsuda, ja tema tungis wägisi pääle ja ütles: laske lõigada, wõib küll. Mina nõuan 100 rbl.

Teppan Iwanowitszh Ponägin kutsuti ette, ütles: Jumal tiiab, kost see tuli, et see lõikamine nii halwaste läks, munad olid nõnda ilusad ja koguni weikesed, nii et oli arwata, et wäga hästi pidi minema aga ei tiia kuidas pärast nõnda sandiste läks.

Mõistus. Teppan Iwanowitszh Ponägin peab kahe nädali aja sees 100 (sada) rubla selle hobuse eest Jaan Tobberile siia kohtu pääle sisse maksma, kui hobune kogune terweks saab, siis saab oma raha kätte aga kui ei saa, jääb raha Tobberile. Kõik kulu, mis selle hobuse toherdamise juures ette tulewad, kannab Teppan Ponägin.

Kogukonna kohtu nimel: Eesistuja Jaak Rebbak

Kihelkonna kohtus tühjaks mõistetud.