Protokoll
LeidandmedEAA.1131.1.6
Kaader16
Daatum22.04.1882
Protokolli number24
Protokolli teema3. Laenusuhted; 6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused

Kirjutaja nime ei loe välja.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaak Rebak Peakohtumees
Jaak Gärtner Kohtumees
Hans Sild Kohtumees
Mihkel Muri Kohtumees

Sel 5. Märtsil kaewas Jaan Sillaots Hahni karjamõisa pidaja Mai Pakkal pääle: "Mina teenisin aastal 1881 Mai Pakkali juures ja tema wõttis minu palka ära: a. 550 kop, mis minu isa Andres tema käest olla wõlgu wõtnud b. 3 päewa eest, mis mul kohtu käimise tarwis kulusiwad à 150 kop. Kokku 7 rbl. Mina nõuan seda raha kätte.

Mai Pakkal, tuli ette, ütles: Jaan Sillaots tegi minuga esimest korda üksinda kaupa, ja tellis pääle 1 rubla käeraha weel 12 rbl raha enne teenistuse alustust wälja, pääraha õiendada. Aga isa Andres Sillaots tulli ja tõi see 1 rubla käeraha ja 12 rbl wäljasaadud raha tagasi ja ütles: "Minu poeg ei tohi ilma minuta kaupa teha!" Pärast tegiwad poeg ja isa uuest kauba ja wõtsiwad raha jälle tagasi. Nõnda oli isa Andres Sillaots oma poja käesinik. Peale selle wõttis isa Andres poja palgast 3 rubla wälja toidu osta ja jõi kõrtsis 2he rubla eest wõlgu, see on kokku 5 rubla. Need päevad ei wiitnud Jaan Sillaots mitte minu tallituses ära, waid oli ühe tõisele tunnistajaks. Ja sellepära wõtsin 3 päewa eest a. 50 kop = 150 kop palgast kinni."

Andres Sillaots tuli ette, ütles: "Mina wõtsin Mai Pakkal käest 3 rubla wõlgu, aga poeg ei teadnud sest midagi.

Mõistus. Et Jaan Sillaots oma isa Andresse käe all oli, siis wõib tema seda isa wõlga isa käest nõuda, aga päewade kulu raha, mis kohtu käimises kulusiwad, 3 päewa eest a 50 kop. peab Mai Pakkal Jaan Sillaotsale 8 päewa jooksul wälja maksma. Loeti ette: Jaan Sillaots ja Mai Pakkal ei ole rahul, Appelat. anti kohe kätte ja Protokoll sel 26. Aprillil wälja,

Kogukonna kohtu nimel. J. Rebbak.