Protokoll
LeidandmedEAA.4529.1.5
Kaader184
Daatum07.05.1882
Protokolli number47
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 14. Suhted kõrgemate kohtutega. Kriminaalasjade algatamine.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Aadu Talts Ado Talts Peakohtumees
Jürri Saul Jüri Saul Kohtumees
Willem Unnifer Willem Unifer Kohtumees

Tõnnis Oraw ette nõutud ja wastab: mööda läinud Jõulu aial olla Ewa Tehwer temale 24 rbl. laenanud, sest rahast olla laenaja nüüd enne Keiserliko kihelkonna juure minekut 10 rbl. tagasi nõudnud ja 14 rbl. praego alles tema käes, seda wõida ta wandega tõentada, muust rahast ta ei teada.

Ewa Tehwer wastab nõumehega: tema olla küll Tõnnis Orawale, kelle juure ta praegu elada, 24 rbl. laenanud, millest ta 10 rbl. juba wälja wõtnud, ja weel sees ollewa raha eest saada ta sellelt praegu ülespidamist.

Kohtumees Jüri Saul tunnistas 14. Januaril s.a. Nr. 6 all: "18. Nowembri 1880 kui tema Johann Johannsoniga linnast tulnud, wastanud see temale kõnnes küsimise peale: "wana lese Ewa Tefferi raha on küll 200 rbl. mino käes ja 200 rubl. on naene ühe wöökese sisse õmblenud, ka olla mõned kuldrahad olnud."

Johann Reiland tunnistas 14. Januaril s.a. Nr. 6 all: "Tema olla minewal aastal Johann Johannilt küsinud: kas on Ewa Tefferi raha 350 rbl. teite käes hoida, seda andke üles, et muido wana lesk ilma walla toita ei jäeks, see aga olla küll ütlenud, et raha tema käes olla, aga summa ei olla see mitte awaldanud, waid ütlenud: mina saan ju teda muidugi kuni surmani toitma, läheme ja wõttame pisut napsu.

Leena Kamdron puudub täna.

Arwatud: Jääb täna pooleli kunni tunnistused weel ette saawad tellitud.

Peakohtumees: kohtumees: kohtumees:

A. Talts xxx [allkiri]

[allkiri]