Protokoll
LeidandmedEAA.3417.1.56
Kaader15,16,17
Daatum26.05.1895
Protokolli number13
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
J. Tiss Peakohtumees
A. Martinson Kirjutaja

Lepping.

Ilmusiwad kohtu ette Karl Sabba, Johan Wallo ja Jaan Sabba, ning palusiwad järgmist lepingut maha kirjutada.

§ 1. Karl Sabba on oma käes olewad Kõrgesaare poolt talu 1895a. 23mast aprillist kuni 1896a. 23ma Aprillini wäljarentinud järgmistel põhjustel Johan Wallole 10 wakkamaad wastu Lombi talu piiri, ja on Wallo selle eest 60 rubla renti ära maksnud; Jaan Sabbale 10 wakkamaad wastu Kokkuse piiri ja on Jaan Sabba selle eest 60 rubla renti ära maksnud; heina maade pihus käib järgmiselt.

§ 2. Anniarus saab pikuti pooleks, koppel pikuti pooleks, osad kumbagile langewad seda sama kätt,kui põlludki. Kodu poole Anniarud kandiline heinamaa tük Johan Wallole täielikult; nimega Riisna heinamaa Jaan Sabbale täielikult.

§ 3. Kumabagile on karjamaa prii, niipalju kui neil oma loomi on, ahju kütte turwa rabast turwid lõigata.

§ 4. Kumbgi wõib 1 wakkamaa linu külwada, ja annawad 1/6 osa kumbgi oma põllu suuruse järel rukkiseemnega külwatud põldu kewadel 1896a tagasi.

§ 5. Johan Wallo ja Jaan Sabba wõtawad kohuseks eneste peale selle poole talu käsulikud maksu ja töötalitused, nii kui maa maks, dessatini raha, jaama maks, walla orjused,teede sillutamised, kõik pooleks, sell mõedul kuidas neid ülemalt poolt ja walla poolt arwatud ja peale pandud saab, nenda sama ka kihelkonna maksud ja toimetused.

K. Sabba (allkiri),

Johan Wallo (allkiri)

Jaan Sabba eest, kes kirja ei mõista, tema palwe peale allakirjutanud K. Pälsing (allkiri).

Eesistuja J. Tiss (allkiri)

Kirjutaja kt A. Martinson