Protokoll
LeidandmedEAA.2626.1.1
Kaader3
Daatum11.02.1867
Protokolli number(määramata)
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused

Kuupäev muudetud

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hans Herberger Hans Herberger
Hans Lep Hans Lep
Jürri Mürmann Jürri Mürmann

Kohto laua ette astusid.

1) August Neumeister. Temma ütles: Neljaspää 9. Künla kuu p. leidsin minna et Laima küni taggune wäraw mis seestpolt pulgaga kinni kaib, lahti tehtud olli, selle peale minna läksin kubjaga küllase, wötsin sealt Tallitaja abbimehhe Jaan Leikop ja hotsisin seal kas neid heini piddi kusakil honetes leida ollema ja leidsin ka Silde Jaani sauna laudil teiste heinte takka heino, mis just moisa heintega ühte moodi ollid.

Jaan Jung aias sedda esite taggasi ja paljo ähwardamise peale tema naine tunnistas üllese et ta olnud laupää hööse neid toonud. Meie waatasime ka kohtomehhega ladat läbbi ja leidsime et tema olli 3 weist ja üht host nende heintega söötnud, sest et körret weel maas ollid. Heinad mis weel järel ollid saiwad ärra toodut ja kaalusid 16 Ltt.

2) Jaan Jung, Tema ütles: agga minna sedda enam taggasi aiada ei woi. Laupää hööse keisin kunis teggin noaga augo wärrawa sülle alla kus pulga hobbadus on ja lükkasin raudkongsuga pulga eest ärra.

Kohhus moistis: Laupääwast senni kui Neljaspää löunani on 4 1/2  pääwa, selle aiaga sinna woisid kolme weisele ja ühhe hobbuselle kul 3 lesiked pääwas sööta se teeb 4 lesiked ja nende eest sinna maksad 14 Cop. lesike pealt se on 1 Rbl 96 Cop ja nende 16 lesike eest mis taggase toodi pead sina poole hinda maksma se teeb 1 Rbl 12 Cop ühte kokko 3 R. 8 Cop. mis moisa saab ja selle koeruse eest maksal 2 Rbl 40 Cop walla laekassa.