Protokoll
LeidandmedEAA.3690.1.1
Kaader4
Daatum15.09.1872
Protokolli number231
Protokolli teema
Märkused

Kärstna kõrtsimees Hans Viinapuu kaebas, et Märtsikuul s.a om temmal Tartus Landrat von Mensenkampfi majas wahhimees Hans Mirka, kes nüüd sest teenistusest lahti Tarwasto wallas ellap, tema käest seina kella ärrä wõtnod ja palus kohhos temmale oma kella kätte mõista.

Hans Mirka ette kutsutud kostis, et Hans Wiinapuu ja Landrati kutseri Jaan Kuuse wahhel on üks lepping olnod ja kelle wahhel temma kui käemees üks korv pairissi õllot 1 rbl 75 kop eest, mis Hans Wiinapuu ärra kaotand olla om välja ostma piddand,  selle eest siis kui Hans Wiinapuu sedda rahha temmale ei olla välja maksa tahtnod ja ka linna pollitsei kohto peale tulnod ei olla, om toi sedda ühhes nõus teistega nimelt kutser Jaan Kuusk ja Kokk Johan Kitsing nii kui ka Hans Wiinapuu hendi hea meelega andmisse peale sedda seina kella tema käest ärra võtnod. Hans Mirka ütles ka, et ta sedda seina kella nüüd ärra müünd olla selle samma rahha eest, mis ta Bairissi eest välja andnud om.

Hans Wiinapuu selle peale kässidut kostse, et see lepping üks nalja lepping olnod ja häbbemata assi mis ta täütä ei olla tahtnod.

Tarwastust Jaan Kuusk ja Kokk Johan Kitsing ette kutsutud kostsid, et se nenda küll olnod kuidas Hans Mirka sest räkind om ja ütlesid ka, et nemmad sedda ollod kolmekesi joonod, agga Hans Wiinapuu ei olla mitte joonod.

Kohhos kuulas sedda leppingut ülle ja et se üks häbbemata lepping olla olnod kellega nemmad kohto ette es tohhi tulla ja 

Mõistis: Hans Mirka maksab Wiinapuule selle seina kella eest 6 rbl 50 kop mis hinda Wiinapuu isse sellele leppis sama päeva sees ärra ja hans Mirka ja Kutser Jaan Kuusk ni kui ka Kokk Johan Kitsing kannawad isse selle Bairisse korvi rahha 1 Rbl 75 Kopkat kolmekeissi kokki, et nemmad sedda jonod ollid