Protokoll
LeidandmedEAA.3417.1.56
Kaader14,15
Daatum19.05.1895
Protokolli number12
Protokolli teema7. Maade ja hoonete rentimine, mõõtmine ja pärandamine. Ehitamine. Suhted mõisa ja kroonuga.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
J. Tiss Peakohtumees
Ado Roosmann Kohtumees
K. Stamm Vallavanem
A. Martinson Kirjutaja

Lepping.

1895a mai kuu 19 päewal sai Soone pool kohta surnud Hans Margens wenna Jüri Margens kätte kohtu otsuse järele sest 20. Aprillist 1895a ühe aasta peale järgmiste tingimistega rendi peale antud.

§ 1. Jüri Margens maksab Soone poole koha eest renti ühe aasta s. o 23 Aprillist 1895 aastast kuni 23.Aprillini 1896 aastani 81 rubla /kaheksakümmend üks rubla/renti.

§ 2. Jüri Margens maksab Soone poole koha eest kreditkassa protsendid õigel ajal s.o 1 Aprillil ja 1 oktobril. Ülejäedaw rendi raha jäeb kuni 1 Aprillini 1896a; nimetud päewaks peab ülejäedaw summa ka makstud saama.

§ 3. Jüri Margens peab ka kõik ajad, mis tema kätte terwelt antud saanud 23 Aprillil 1896a, jälle heas korras ära andma. Ajad on tehtud hobuste kople ümber ja wälja ja karjamaa wahel.

§ 4. Hoonete katuksed peawad tarwilikul korral parandud saama, iseäranis ka peawad talli ja üle pea kõik hoonete uksed korras peetud ja ära antud saama.

§ 5. Puud, mis praegu Jüri Margens kätte saanud, ja keda umbes 3 sülda on, peab tema jälle 1896a ära andma, mis talu talituseks ja pidamiseks waja lähewad, wõib talu metsast wõtta. Müja ei tohi tema aga mitte.

§ 6. Wilja on Jüri Margens kätte jäenud 35 1/4 w. rukkid, 35 w. otre ja 21 w .kaeru; nimmetud wili jäeb Jüri Margens kätte pruukida; peab aga eelseiswast wiljast wäljaandma kohtu otsuste ja pärijate wahel tehtud lepingute järel määratud wilja, mis aga kohtu otsuse järele ja pärijate wahel tehtud lepingute wahel tehtud lepingute järele wäljaantud saab, saab eelseiswast summast mahharwatud.

23.Aprillil 1896.a peab tema ülejäenud wilja jälle tagasi andma.

§ 7. (maha tõmmatud). eelseiswa lepinguga oli Jüri Margens rahul mis peale tema allakirjutas. J. Margens (allkiri). Et Jüri Margens kohtueeesistniku J. Tissile ja kohtumehe A. Roosmannile tuntud ja tema eelseiswa lepingule oma käega allakirjutanud, et tema eespool mäeratud tingimistega rahul, siis sai see leping akti raamatusse No 12 all sisse kirjutud, kohtu eesistniku J. Tissi ja kohtumehe Ado Roosmanni ning wallawanema K. Stammi juuresolemiselja õigekstunnistus.

Eesistuja J. Tiss (allkiri)

Kohtumees Ado Roosmann (allkiri)

Wallawanem K. Stamm

Kirjutaja A. Martinson