Protokoll
LeidandmedEAA.3084.1.2
Kaader50
Daatum19.11.1883
Protokolli number24
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Wiirun Peakohtumees
Toomas Rassohw Kohtumees
Mart Pauls Kohtumees
Kaarel Kaasik Kirjutaja

Mihkel Kiik kaebab, et Arustmää Jüri Penteri 7 weist olla tema heinama peal heina haunad laiali ajanud ja üles wõtmata heina lo peal tallanud ja kowasi kotti katti arinud, nenda et kowasid keik maas laiali olnud siis kutsund ta Jüri Pentert oma weisid ära ajama.

Sai kohtu ette kutsutud Arustmää Jüri Penter: tema tunnistas,et Pakkumää perenaene olla tema weised Mihkel Kiige heinamasse ajanud, muidu ei oleks nemad sinna läinud. 

Mihkel Kiik ütles: tema ei olla mitte seda näinud, et Pakkumää perenaene Arustmää weisid on tema heinamasse ajanud weised olla aga isi tulnud.

Sai kohtu ette kutsutud Pakkumää perenaene, ta tunnistas et tema mitte Arustmää weisid se kord ei olla näinud, ega olla neid Mihkel Kiige heinamasse ajand.

Kohus möistis: Jüri Penter maksab Mihkel Kiigele 7 weise pealt 2 rubla 45 kop. et weised on Mihkel Kiige heina haunad laiali ajand ja heinaloo heinamaa peal ära tallandja Pakkumaa perenaesele maksad 50 koppik pääwa palka, et muidu ilma asjata oled tema peale kaebduse tõstnud, et ta sinu weised on Mihkel Kiige heinamase ajanud ja nüid ei saa isi seda tõeks teha.

(Mõistetud ja mõistus täidetud sel 19mal Talwekuu pääwal.)