Protokoll
LeidandmedEAA.3084.1.5
Kaader60
Daatum02.09.1902
Protokolli number5
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused

Tuhat üheksasada teisel aastal Septembri kuu teisel päewal ilmusiwad Kaiu walla kohtu ette Kai walla talupoeg Mats Kaarmann ja preester Wladimir Krinitski wolinik Jaan Erin wolikirja põhjal sest 16 maist s.a. nr 76 all ja palusiwad järgmist asja kohtu akti raamatusse üles wõtta.

Mina Mats Kaarmann ostsin preester Wladimir Krinitski päralt olewa maja, mis on Kaiu wallas Toomja külas "Uuesauna" krundi peal, ära tema woliniku Jaan Erina käest ühes kõrwaliste hoonetega sauna wõi maja ümber olewate maadega ja maade pidamisega õigusega, mis selle sauna järele on kahesae kuuekümne nelja /254/ rubla eest, seega et need kõik täitsa minu omanduseks jäewad ning kellegi teisel neist minkist pärimist pole. Kui aga keski peaks sealt miski nõudma hakkama ennemalt sündinud ja preester Krinitski ehtema woliniku Erina poolt tehtu põhjustel, ehk kui selle maja wõi muu kaubeldud asjade pidamise wõi omaduse õiguste kätte saamiseks miskit takistust peaks ette tulema, siis see eest wastutab wolinik Jaan Erin. Raha, kaks sada kuuskümend neli /264/ rubla on täitsa wälja makstud Jaan Erinal. Ka need puud kõik, mis seal sauna krundi peal kaswawad jäewad minu omaks nimetud hinna eest.

Seda kõik tõentab preester Krinitski wolinik Jaan Erin õigeks, ning peale seda, kui see akt sai mõlemi sõna sõnalt ette luetud, kirjutasiwad oma nimed tõentuseks alla.

M Kaarman [allkiri]

Selles nimetud iniemsed on mõlemad isiklikult tuntud ja õiguse wõimulised selle asja toime wiimiseks, mida kohus oma allkirjadega kinnitab.

Eesistuja Mats Erin

Kohtumehed Mats Oberman, Jüri Treutfeldt

Kirj. Tiidermann