Protokoll
LeidandmedEAA.1149.1.10
Kaader68,69
Daatum22.05.1885
Protokolli number52
Protokolli teema3. Laenusuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Juri Pusse Peakohtumees
Jaak Nerjusson Kohtumees
Tõnis Kuller Kohtumees

Astus ette Kilingi wallast Juri Raamann ja kaebas, et minewa sügisel olla tema Riia linnas praegust Sindis elu aset olewa Hans Kukk kätte ühe paberi, mis järgi temal 70 rubla intresi ja ühe paberi, mis järgi temal 420 rubla ehituse raha koheselt saada ja peale selle weel kolm teist kirja annud, et nimetud Kukk neid kirju peaks adwokaadile näitama ja peale selle neid temale jälle tagasi andma. Et nimetud Hans Kukk nüid aga tema kirrju kinni pidada ja temale mitte tagasi ei anda, palub tema kohut Hans Kukk käest oma kirrju wälja nõuda.

Astus ette Hans Kukk ja wastas küsimise peale, et Juri Raamann olla need kirjad (10 lehti) tema kätte annud selle tellimisega, et tema neid adwokaadile peaks näitama ja läbi waadata laskma, mida tema ka teinud on ja adwokaadile tema nõudmise peale nende kirjade läbi waatamise eest 13 rubla maksnud, missugust summat tema Juri Raamanni käest enne kätte nõuab, enne kui tema paberid kätte anda wõib.

Sai mõistetud:

Juri Raamann peab Hans Kukele oma kirjade läbi waatamise eest maksetud raha 13 rubl. wälja maksma ja see siis Juri Raamannile tema kirjad kätte andma.

Otsus kuulutud.

Juri Raamann nõuab ülemat kohut, mis ka lubatud sai.