Protokoll
LeidandmedEAA.3619.1.1
Kaader32
Daatum27.05.1881
Protokolli number30
Protokolli teema
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Johan Nilbe Peakohtumees
Adam Luk Kohtumees
Peter Abel Kohtumees

Sai selle protokolli ümbertegemine s. 11. Webr. №4 a.c., mis kihelk. kohtust mõnesuguste ligema selletuste pärast selleni seie tagasi olli saadetud, ettewõetud. Arwati kihelk. kohto juhatuse järele järelseisew wiis sündsaks ja ei wõetud ühtgi iseäränis asjalikku muudatust protokolli sisekorras ette:

Mitme järelseiswalt nimitatud inimeste nõudmise pääle sai selle walla mehe Jacob Mustmanni warandus ( jkae protokoll 27. Febr. pr sub № 22)  27. Weebruaril minewa aastal selle kohto poolest konkrsi ala pantud wõlgade pärast. Sääduseperäline proklaama aeg, mis ametlikus lehes "Talurahwa kuulutajas"  mõne teadmata wõlgade ülesandmiseks ja seletamiseks ärätrükida lasti (kae protokoll 30.Aprilist pr. № 46) sai 6e kuu peale, s.o. 30.Aprilist 1880.a. kunni 30.Oktoobrini pr. ärämääratud. Wõlanõudjad, kes konkursi alustada lasksid, on järgmised oma nõudmistega:

Krootusest Johan Abel nõuab  23 rbl. 00 Cop.
Kohalk. kogok. walitsus      "  18  "      00  "
Kiomast Jaan Olesk      "  37  "      55   "
Karaskist Daavid Lukatz     " 135  "     00   "
d.:            Adam     "             "   35  "    00  "

Proklama aeal ennast ülesandnud:

Karaskist Jaan Mägi nõuab  22   "   0   "
d.:             Daniel Wõsso    "  11   "    0   "
Kährist Gustav Konn    "    2  "   88  "
d.:         Jacob Laar    "  12   "   50  "
Kiomast Karl Kõrwe    "    4  "   20  "
d.: Joh. Kibena    "      5   "  50   "

                                                       Summa 306 rbl. 63 Cop.

Jacob MUstmanni warandus, mis oksjoni tee ärämüüdi, andis ennegi 17 rbl. 7 kop. wälja. (Kae protokolli ram. N 38 s. 26.März pr. ja oksjoni raamat 30. Aprilist pr.). Sest raud inventarium ja tema pool ostetud talu ??? kohaliku mõisawalitsuse wõla tasumiseks Tartu kreisikohto juures ärämüüdud.

Proklama aeal ei olnud ennast kedagi ülesandnud, kelle käest Jakob Mustmannil wõlga saada oleks olnud. Ka J. Mustmann esi ütles, et täl kellegi käest saada ei olewat.

Ülesantud wõlgade seletamisel 27. Weebruaril ja 10. Nowembril praetr. ei salganud Jacob Mustmann mitte, waid wõtis kõiki neid wõlgasi omaks. Ka tulli wälja, et pääle nende enam mingisuguseid eräwõlgasi ei olnud ja et pääle nende 3me esiteks nim. wõlanõudjate kõigil teistel täitsa lihtwõlad on nõuda, mis mingisuguse iseärälise põhja peal ei seisa.

Kohto poolt soowiti wastaste wahel lepingut. Kõik teised wõlanõudjad pääle 3me esimese ja Jaak Mägi, kui kuulsiwad, et konkursi warandus nii wähw wälja olli andnud, lubasiwad awaliku wõlglast J.Mustmanni oma nõudmiste poolest rahule jätta. Sellepärast sai awalik. wõlgl.  v nende kohta, kes oma nõudmiste juure jäiwad järgmine

Otsus:

mahatehtud. Wõlad, mis J. Mustmannil ärä on tasuda, langevad säädust mööda oma oleku järele järgmise klassidele ja saawad