Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.2
Kaader22,23
Daatum15.06.1856
Protokolli number41
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Juhhan Moor Juhhan Moor Peakohtumees
Jürri Bringfeld Jürri Bringfeld Kohtumees
Daniel Kook Daniel Kook Kohtumees

Tomas Tikk 4 teomehhe wasto heinamaa söötmisse pärrast.

Tomas Tikk kaebab et Peter Jerw , Jurri Till, Tomas Kukkit ja Josep Kook, moisas teol olles temma heinamaad on omma hobbessest ösel laskund ärratada, polle agga mitte hobbeseid, mitte mehhi kätte sanud.

Mehhed kõik ühhe heälega waidlewad se kaibdusse wasto, toetades pealegi selle peale et middagi kätte ei sadud.

Jürri Suur nüüd, wannutud Koggokonna Kohtomehhe Abbi, kes kahjo üllewadanud, annab omma tunnistusse selle peale, et arwata, et need hobbesed mis Tikko heinamaad sönud, kül nimmetud meeste hobbesed on olnud, sest need läitud jäljed tullewad otsekohhe sealt, kus nende hobbesed, meeste omma tunnistuste järrele, sonud, heinamaa peale, peale sedda agga ainoüksi nelja hobbese jälged löida, mitte ennam egga wahham, ka teised heinamaal lõitud märgid - kui sitta unnikad - tähhendawad nelja hobbese peale. Keige surem tunnistus, se tee mis hobbesed tulnud ja ärra läinud, tallab, kui ütteldud, sealt kohhast, kus nende 4 teopoiside hobbesed enne sönud, ja on seal agga 4 hobbese jäljed ka leida.

Tikk nüüd kül pärrib igga hobbese pealt 1 1/2 rubla hõb. trahwi, Kohhus tedda arwab agga lijaks, ning ka selle pärrast et hobbosed mitte kinni ei ollo wotnud ei

moista mitte ennam kui igga lojuse pealt 25 kop. trahwi, mis ühhe näddala sees Tikkole ärra maksa on Külla Kohtomehhe nähhes.