Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.2
Kaader21
Daatum08.06.1856
Protokolli number38
Protokolli teema5. Kahjutasu; 6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused

Protokolli juurde on jäänud protokolli number märkimata ning see on lisatud eelneva ja järgmise nummerdatud protokolli järgi.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Juhhan Moor Juhhan Moor Peakohtumees
Jürri Bringfeld Jürri Bringfeld Kohtumees
Daniel Kook Daniel Kook Kohtumees

Juhhan Kallew ja Kaarl Laks Ruben Paabi wasto, woori rahha pärrast

Juhhan Kallew ning Kaarl Laks kaibawad Ruben Paabi ülle, et temma, podräsik olles, nendel woori rahhast 12r30k mahha tömbanud ilma asjata.

Ruben Paap nüüd ütleb, ta kül janud kaibajattele 6 rubla 50 kop wõlgo, ei olle sedda rahha mitte mahha tombanud; 6 rubla kül kaubmees wötnud mahha, selle eest et matta paljo on pudus janud; Kallew nimmelt kaotanud 33 ja Laks 15 tükki; Kallew pealegi wahetanud ni mitto kord koormad, et tema , Paap, ei wöinud-gi paljo temma koorma järrele wadata. 

Juhhan Kallew annab köik töeks mis Paap ütleb,

Kaarl Laks agga ütleb, et olle temma keik mattid kaubmehhe kätte annud, siis agga, kui ei Paapi ei teist nende woori seltsist seal jures ep olle olnud; ka ei olle temmal selle ülle tähte sanud, et mattid köik ärra annud.

Moistetud: Ruben Paap maksab need wõlgo jänud 6 rubla 50 kop h. ühhe näddala sees ärra, ning mehhed on selle peale leppetada, et need 6 rubla, mis ärra tömbatud omma keskia jaotawad, nimmelt peab Kallewi peale 3 ruble, Laksi peale 1 ja Paabi peale 2 rubla kahjo jäma - mis peale siis ka koik kolm riomeest heaga leppisid.