Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.2
Kaader20
Daatum31.05.1856
Protokolli number35
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Juhhan Moor Juhhan Moor Peakohtumees
Jürri Bringfeld Jürri Bringfeld Kohtumees
Daniel Kook Daniel Kook Kohtumees

Tomas Tindi wargusse assi.

Ekim Waseljew ja Efrem Andrejew Lahhest kaibawad et on neil jerwest wörku warrastud, ja läidnud nüüd neid Tomas Tindi jures. Ekimal warrastud 1 ja Efremil 5 wörku ning 1 merres. 

Tomas Tint wastab selle peale et wörgud, mis kaebajad temma jures leidnud - 4 tükki - olle temma omma, ja ostnud neid wenne naese Agafija Grigorjewna käest, mikspärrast ka temma omma mergid wörkude peal. 

Agafija Grigorjewna sai tunnistuseks ette kutsutud ja tunnistab temma, et need wörgud, mis praego kohto ees mitte temma kätte töö ei olle, mitte need, mis Tomas Tint temma käest ostnud. 

Selle tunnistusse peale nüüd nomis Koggokonna Kohhus köwwaste Tomas Tinti, kes essiotsa kül kangeste salgas, wimaks agga ommitegi omma kurja teggo ärra tunnistama sai, ütteldes agga, et olle ükspäinis Efremi käest 3 wörku warrastanud, need 2 wörku, mis weel kaddunud ning 1 merres temma mitte ei olle wötnud, ka sedda mitte mis Ekim nüüd ommaks nimmetab.

Moistetud: Et kül salgab need 3 kaddunud wörku warrastamas, siisgi selle peale, et teised warrassanud, wastab ka nende eest ning maksab Efremile 6 rubla hobbedad; - peale selle saab 25 witsa hopi kurja töö eest.