Protokoll
LeidandmedEAA.4123.1.2
Kaader8
Daatum09.09.1878
Protokolli number12
Protokolli teema9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jakob Kamp Jakob Kamp Kohtumees
Juhan Jbjus Juhan Jbjus Kohtumees
Jaan Paas Jaan Paas Kohtumees

Kutsuti kohto ette kaebaja Rein Kampu, Tema kaebas et: An Reitel Jaani naine olema teda wäga ropusti teutanud ja ähwardanud teda jõe mürgiga surmata, tema lehmad nõnda ärakautada et tema peab tulewal aastal wesilt olema, ning teda ennast weel weewli tulega ülesse lasta. Nimetatud Rein Kampu ütles ütles ka et seda wõima tõeks tunnistada Madli Pull. Jüri Krik teadis tunnistada et An Reitel põlema kedagi kohut lubanud karta, ei kihelkonna ega hakenrihtri Kohut. Tema minema ennemalt oma sea lauta kui walla kohtusse. 

Kutsuti kohto ette kaebataw An Reitel, ning küsiti tema käesti kas tema on seda rääkinud. Tema ütles et: tema ei teadmagi sellest, muud kui olema aga Rein Kampu käest küsinud et miks pärast Rein Kampu teda kiusama, ja tema enam ei mäletama mis tema olla ütelnud.

Kohto ette kutsuti tunnistaja Madli Pull. Tema tunnistas et tema selgesti kuulnud kui An Reitel olema Rein Kamput weewli tulega lubanud ülesse lasta.

Kohus arwas et seesuguste ähwardamiste peale tema ühtigi otsust ei wõi teha ja palub hakenrihtri kohto herrat et nemad seda asja endi otsuse tegemise alla wõtaks.