Protokoll
LeidandmedEAA.2628.1.10
Kaader16,17
Daatum11.01.1888
Protokolli number2
Protokolli teema3. Laenusuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
J. Jürgens Peakohtumees
J. Krohw Kohtumees
J. Kingsep Kohtumees
G. Tamberg Kirjutaja

Jumindalt Mari Limberg (lesk) 62 a.w. kaebab, et Jumindalt Siguri Mihkli poeg Jaan Langmann umbes 6 aasta eest 1881sel aastal kui liisku läinud wõtma, 12 Rbl. raha laenanud, mis kohe jälle lubanud ära maksta, kui raha teenib, seda aga tänapääwani mitte ära ei ole maksnud ega lubagi maksta.

Tähendus: selle raha laenu asja pärast on nimetud inimesed juba 1882. a. 18 Jan. protok. N 4 al. kohtu ees olnud. Kaewataw Jaan Lankmann 28 a w. kutsuti ette ja kohus küsib, mis tema Mari Limbergi wõlga ära ei tasu. Siin salgab wiimane selle laenu ära ja ütleb, et tema ükskord küll olla Mari Limbergi käest raha laenuks wõtnud, aga maksnud seda jälle ära. Kohus teeb otsuseks: Et Mari Limbergi ja Jaan Lankmann raha laenu juures ühtigit tunnistajast ei ole, saab waieldaw raha neile pooleks, so. 6 Rbl. Langmannil Mari Limbergile maksta mõistetud, selle otsusega on mõlemad rahul ja lepiwad mõlemad teineteisega.

Jaan Langmann oli waremalt kohtusse 10 /kümme/ Rbl. raha sisse maksnud, sellest saab tema täna 4 Rbl. tagasi ja 6 Rbl. saab sellest Mari Limbergile antud.

6 Rbl.

6 Rbl. ilmaraha raamatuta õiendatud.