Protokoll
LeidandmedEAA.3543.1.31
Kaader101
Daatum20.05.1888
Protokolli number68
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad; 10. Muud üleastumised; 14. Suhted kõrgemate kohtutega. Kriminaalasjade algatamine.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Koik Peakohtumees
Michel Willo Kohtumees
Jaan Tarinoff Kohtumees

Tulli ette Ado Akkaja ja tema abikaasa Anna ja kaebas esimene, et Anno Täker olla tema abikaasad laimanud, et ta teiste meestega kokku elawad sellega ei woi ta mitte rahu olla, ta palub kaebadu Sillakohtu juure trahwi alla anda, tunnistus seüle Kadri Kõrrewares.

Tulli ette Ann Täker Jakob Willemsoni nõu all ja wastas ees olewa kaebuse peale et ta seda mitte ei ole räginud ning ei milgi teel tema abikaasad laimanud.

Kadri Kõrrewares tunnistas; ükskord on Ann Täker temal räkinud, et kui Akkaja kodus ei ole siis püab tema abikaasa ja Akkaja wend Karl oma Schefti teha ja weel käiwad ta maaler Kuuskleri juures oma tempa tegemas, seda ola nähtud, mis Kiriku kõrtsinaine Reet Perna temal rääginud olla

tunnistus sai loetud, mis peale An Täker wastas; ta ei ole Kadri Kõrrewaresel kedagi räginud.

Ello Gliwt[?ei loe välja] tunnistas tema on kuulnud, et Ann Täker on Annu Akkaja juure tulnud ja palunud, et ta teda mitte nende juttude perast Kohtus ei kaeba, mispeale Anna Akkaja wastanud: "ütle kust sa need juttud kuulnud oled!"nis ta ka kohtu ees üttelta lubanud.

Küsimise peale wastas Ann Täker, et ta ka kohtu ees kedagi üles üttelta ei ole lubanud.

Sai kästud seda protokolli wotta, ja asi keiserliku Silla kohtu üle kuulamise ja mõistuse alla anda.