Protokoll
LeidandmedEAA.1092.1.2
Kaader5,6
Daatum23.08.1867
Protokolli number12
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod; 9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Willem Tombach Peakohtumees
Juhann Öis Kohtumees
Tönno Käbbal Kohtumees

Liso Surnaew tulli kohto ette ning kaebas Marri Meini peale, et Marri on tedda nöggestega wasto reisi peksnud, selleperrast et temma on prouale kaebanud, et temma on sakste toas näinud, mis proua on temmale erra keelnud.

Sai ette kutsutud Marri Mein ning küssitud, miks perrast on temma Lisot peksnud, utles et Liso on prouale kaebnud et temma on teiste leiba warrastanud, mis toeste walla on. Temmo on Lisot kolm kord nöggestega möda jalgo lönud, ning tedda mahha wiskanud. Siis kaebas weel Liso peale et temma on prouale ning möisa rahwale räkinud, et temma on kirjotajale 2 rubla maksnud et temma öigust saab, sedda tunnistab karjanaene Ann Kiwwistik ning pikka Jaani Leno. Temma on räkinud et proua lasseb herrat ülles passida ning herra prouat.

Sai ette kutsutud tunnistaja Karel Apoll, tunnistas et Marri Mein on Lisot karwopiddi mahha wiskanud ning nöggestegga peksnud, selleperrast et Liso on räkinud et Marri on herra jures käinud.

Sai ette kutsutud Ann Kiwwistik tunnistas et temma on kuulnud, kui Liso on prouale räkinud, kuida Marri on herra toas käinud, ning on tedda hirmsaste söimanud. Sai weel kassitud, kas temma middagi Marri wargussest teab, tunnistas, et temma muud middagi ei tea, kui nemmad möllemat Liso ja Marri on leiwa tainast wötnud, ning ennessele pannipeal küpsetanud, ning Liso on weel sedda leiba omma emmaga erra sönud. Siis räkis weel, et kui Liso on kohtost moisa tulnud, siis on temma hirmsaste kohto peale söimanud, ning üttelnud, mis sitta kohhus se on, kirjotaja on Marri poolt maksetud sanud, et temma oigust saab.

Said ette kutsutud Marri Loune ning Kai Birnbaum, tunnistasid mollemad et Marri on Liso mahha tömbanud ning kaks kord nöggestega möda reisi lönud, sest rahhast nemmad middagi ei tea, agga küllas on sedda jutto kuulda olnud.

Sai ette kutsutud Abram Birnbaum, ning kussitud, kes temmale on sedda räkinud, et Marri Mein on kirjotajale 2 rubla maksnud, tunnistas et Liso emma on neil sedda räkinud ning weel irmsaste soimanud.

Moistetud: Liso emmad teiseks kohto peawaks kohto ette kutsuda.

Koggokonnakohtu estseisja: Willem Tombach

Kohtomees: Juhann Öis

Kohtomees Tönno Käbbal