Protokoll
LeidandmedEAA.1092.1.2
Kaader4,5
Daatum16.08.1867
Protokolli number11
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod; 9. Sõim ja vägivald
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Willem Tombach Peakohtumees
Juhann Öis Kohtumees
Tönno Käbbal Kohtumees

Sai ette kutsutud kohtomees Jürri Leppasaar ning küssitud, kuidas wiisi se Jaan Waine ning Juhann Riesbachi sea assi on, temma selletas sedda asja nenda wisi, et temma on Jaan jures sedda sigga lahti lasnud, siis on sigga otse kohhe Juhann Riesbachi auwe lainud, selleperrast arwab temma, et se Juh. Riesbachi sigga on.

Sai ette kutsutud Mart Teppomees, tunnistas et Ann Waine on kiwwidega lopinud ning söimanud, agga ei olle näinud et Juh. Riesbach on Anne lönud, ning sedda woib temma tunnistada et se Juhann Riesbachi sigga on, sest temma on temma ulleaidne.

Sai ette kutsutud Tönno Kopplik tunnistas et Juhann Riesbah on ükskord Anne karwast kinni wötnud, ning sedda on temma ka näinud, et temma on kiwwidega wiskanud.

Moistetud; Juhann Riesbach peab selle perrast, et temma on Ann Wainot peksnud ning karwopiddi kiskunud 5 rubla Ann Wainole maksma, ning temma sullane Jaan Teppomees, selleperrast et temma ilma kutsumatta ennast selle wahhele loppis ning nn Ann Waine on lönud ning karwopiddi kiskunud 2 rubla walla waeste laeka maksnud, ning Jaan Waine peab selleperrast et temma J. Riesbach on lönud ning tülli akkanud 1 rubla waeste laeka trahwi maksnud ning Ann Waine et temma kohtost wälja jookseb ning albo sönno kohto ees räägib, saab 1 rublaga waeste laeka trahwitud.

Koggokonnakohtu estseisja: Willem Tombach

Kohtomees: Juhann Öis

" Tonno Käbbal