Protokoll
LeidandmedEAA.3543.1.31
Kaader101
Daatum07.05.1888
Protokolli number67
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 3. Laenusuhted; 12. Vallakohtu asjaajamine ja haldustoimingud ; 14. Suhted kõrgemate kohtutega. Kriminaalasjade algatamine.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Jaan Koik Peakohtumees
Juhan Freiberg Kohtumees
Dawid Jürissohn Kohtumees

Keiserliko IV Pernuma kihelkonna kohtu poolt olli selle kogukonna kohtule ette kirjutud 28 Octob 1884 № 6563 Taewere walla peremehe Tamme Hans Korrewarese kaest Jaan Kösleri heaks 300 Rubla sisse riisuda, seda raha sai nimetud Hans Kõrrewares kaest mitto korda nõutud kus ta seda mitte kuulda ei wõtnud, ja seda raha ei maksnud.

Seperast sai Tema Talu kraam üles kirjutud ning pidi se kogukonna kohus sealt 300 rubl eest warandust oksjoni wiisi aramüima, mis tarwis siit kohtu liikmed tänasel paewal Tamme Talus läksid oksjoni pidama, seal ei annud Hans Kõrrewares mitte oma warandust katte ja hakkas tema kaks wenda Mart ja Ado Korrewares kohtule wastu ja ütlesid et nemad ei lase mitte selle Talu kraami oksjoni wiisi müja, raha olla neil ka kull mitto kotti taid, ja seda ei andwad nemad ka mitte.

Keige selle wastu panemisega ei woi se kogukonna kohus mitte rahu jäeda, seperast saab Keiserliko Wiliandi Sillakohud palutud, nisugust wastupanemise asja ülekuulamise alla wõtta ja nikaugel aidata, et need wastupanejad saaks trahwi alla woetud, ning se Hans Korrewares saaks sunitud noutud 300 Rubla walja maksa, ehk tõrkumata oma warandus oksjoni peale müimise tarwis wälja anda.

Sai kästud seda protokolli wõtta ja ärakirjad Keis Sillakohtule sisse saata.