Protokoll
LeidandmedEAA.2628.1.10
Kaader15
Daatum14.12.1887
Protokolli number153
Protokolli teema3. Laenusuhted; 4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
J. Jürgens Peakohtumees
J. Laurendt Kohtumees
H. Odenberg Kohtumees
G. Tamberg Kirjutaja

Kuiwallast Jagup Kusow 45 a.w. annab ülesse, et temal surnud Nõmmejaani Jaan Lestwerki käest 50 /viiskümmend/ Rbl. raha saada on, sellest rahast on Jaan Lestwerk 25 Rbl omale laenuks wõtnud, kui läinud Kärawetelt wilja ostma. Teine 25 Rbl on tema poja Tõnu Lestwerki parandamise eest 5 kuu pealt a 5 Rbl saada. 

Kingu Jaan Tamwilius 46 a.w. tunnistab, mina kuulsin pealt, kui Jaan Lestwerk lubas Jagup Kusow'ile oma poja jala parandamise eest igas kuus 5 Rbl. maksta, nägin ka seda, et J. Lestwerk Jagup Kusowi käest 25 Rbl. raha laenas. 

Tallitaja Abr. Senll tunnistab: Kui Nõmmejaani Jaan Lestwerk haige oli, siis ma kutsusin Nõmme kõrtsi juures Jagup Kusow'i temaga (Lestwerkiga) seletas temaga, aga Kusow ei tulnud, siis oleks oleks asi ilma kohtuta saand toimetud, s.o kas Jaan Lestwerk oelks poja parandamise eest raha maksnud nii palju wõi mitte. 

Otsus: Wähese tunnistuste pärast ei tee kohus täna otsust, kas Jaagup Kusow Tõnu Lestwerki parandamise ette saab 25 Rbl. seda saab edaspidi Jaan Lestwerki päriate käest weel järel päritud, aga laenatud raha 25 Rbl. ja Tõnu Lestwerki rohu 35 kop. saab wälja maksetud Jagup. Kusow'ile.

Se raha 25 Rbl. sai Kusow'ile  23 Jan. 1889 a. makstud.