Protokoll
LeidandmedEAA.2646.1.14
Kaader46
Daatum05.12.1868
Protokolli number44
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Maddis Ausing Peakohtumees
Mihkel Wadderik Kohtumees
Juhhan Krekman Kohtumees
Joh. Reinh. Reisberg Kirjutaja

Mihkel Liistre asja ülle mis 2 sel Talwe ku päwal 1868, wata N 39 kihhelkonna kohto öiendamisse alla sai antud, tullewad tunnismehhi jure, nimmelt: Karel Ausing, Hindrek Ampel ja aida mees Peter Lilienberg.

Karel Ausing Keilast tunnistas kohto ees: Mihkel Liister üttelnd Tuiso körtso ukse ees: temma wötnud selle kuhjast mis ta essite kaubelnd 30 Setwerikud, pärrast üttelnud 25 Setwerikud kartuhwleid ärra wind ollewad.

Hindrek Ampel Keilast astus kohto ette. Tunnistab nenda sammoti: Mihkel üttelnd 25 Setwerikud kartuhwleid sest essimessest kuhjast mis ta kaubelnd, ärra wiind ollewad. Pealegi üttelnud minna ei maksa neid mitte, wötko mo käest, miks naad wötsid selle kuhja mo käest ärra.

Mihkel Liister astus kohto ette. Kohto wannem ütles temmale: Karel Ausing ja Hindrek Ampel tunnistasid sa olled kiitnud 30 Setwerikud. pärrast 25 Setw. kartuhwleid sest essimessest kuhjast ärra wiind ollewad.

Mihkel kostis sellepeale: ma wöin körtso ukse ees paljo räkida, mönnele ollen ma üttelnud 30 Setw. ja mönnele 25 Setw. ärrawinud ollewad, kes sedda keik wöib tähhele panna. Aidamees Peter näggi kui ma kartuhwleid wisin, kui paljo mull seal peal olli.

Aidamees Peter Keilast astus kohto ette. Kohto wannem küssis temmalt: "kas sa tead kui paljo Mihkel Liister kartuhwleid ärra wiis?" Ta kostis: temma on emmal olnud, ta ei olle wöind arwata kui paljo ta ärra wiind. Mihkle sanna peale piddand seal 3 tündert peal ollema.

Sai kihhelkonna kohtusse antud.

Walla kohto peawannem 

" körwa mehhed