Protokoll
LeidandmedEAA.2646.1.14
Kaader34,35
Daatum17.08.1868
Protokolli number32
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Maddis Ausing Peakohtumees
Mihkel Wadderik Kohtumees
Juhhan Krekman Kohtumees
Joh. Reinh. Reisberg Kirjutaja

Keila moisa rentherra kaebas kohto ette. Juhhan Kändel Keila mees, kui ta möisa pollal tündre maad leikamas olnud, winud kaks wihko ohri pöllalt ärra. Nenda sammoti on Ustallo Karel Allik ka ohri pöllo pealt warrastanud. Selle pahhandusse eest peawad mehhed seadust möda trahwitud sama.

Juhhan Kandel astus kohto ette. Kohto wanem ütles temmale kuidas sa wöisid möisa pöllult wilja ärra wia, eks sa tea et selle peal suur trahw on, kostis ta: "ma ollen sedda pahhandust teinud ja trahwimisse wärt. Ei salgand omma süüd.

Karel Allik astus kohto ette. Kohto wannem küssis: "mis pärraast sa sedda pahhandust olled teinud, et sa ohri pöllalt warrastasid, kui paljo sa wötsid? ta ütles kaks wihko wötnud, ja walja waht wötnud tedda kinni.

Walja waht Jüri Mihkelsohn astus kohto ette kohto wannem temmalt: "kui paljo wihkusi Karel Allik wötnud moisa pöllalt? Temma wastas: ta on Karel hobbust kinni piddand ja ei olla sanud wihkusi luggeda, agga rohkem olnud kui kaks wihko. Ta käskinud wihhut tedda wankre peale panna, agga ta winud naad pöllale taggasi. Wähhem kui kolm wihko pölle olnud.

Möistminne: 1) Juhhan Kändel maksab 2 rubl. obb. walla laeka.

2) Karel Allik sai 15 witsa hobiga trahwitud.