Protokoll
LeidandmedEAA.3084.1.5
Kaader8,9
Daatum16.10.1892
Protokolli number3
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hans Plink Hans Plink Peakohtumees
Tõnu Ornefelt Tõnu Ornefelt Kohtumees
T. Tiidermann Kirjutaja
J. Klandorff Kohtumees

Tuhat kaheksa sada üheksa kümmend teisel aastal oktobri kuu 16mal päewal ilmusiwad Kaiu walla kohtusse KädwaltHans Kefig ja Toomas Kefig ja palusiwad järgmist akti raamatu üles kirjutada:

1885 aastal, kui meie isa alles elas, tegi tema selle tästamendi, et tema koht "Ristikiwi" 47 tessatiini suur, saab lastele ära jagatud, nii et iga üks saab ühe osa. 4 last oli meid ja seegi pidi see koht neljas jaosse jagatud saama, nii et iga üks oleks saanud 11 1/4 tiinu maad. Kaks, Anu ja Jaan, saiwad oma osa maa eest raha, mida mina Hans, wälja maksin ja seega ka nende osa maad minu kätte jäiwad, nii et Toomas üksi oma jagu maad oma kätte wõttis see on 11 1/4 tessatiinu, aga selle tükki jauks kaarti ega kontrakti pole ega ka wõimalik saada pole, selle pärast palume seda akti raamatu üles wõtta, et meie ega ka meie laste wahel mingisugust segadust ega tüli selle maa asjus ei peaks tulema ja et see maa piir jäeb nii samaks muutmata, kuidas meie seda isekeskis seadnud oleme, ning ka seda, et kunagi oma maa suuruse järel kõik maade maksud nurisemata ja täielt ära maksab. Tõenduseks kirjutawad oma nimed alla.

Hans Kefig [allkiri]

Tomas Kefi [allkiri]

Selles nimetud inimesed on kohtul tuntud ja ka mõlema õiguse wõimelised selle asja tarwis, mida kohus oma alla kirjutusega kinnitab.

Eesistuja H. Plink

Kohtumehed: A. Meinberg, T. Ornfeld, J. Feldschmidt

Kirjutaja: Tiidemann