Protokoll
LeidandmedEAA.3271.1.3
Kaader110
Daatum16.03.1873
Protokolli number
Protokolli teema
Märkused

Algselt on olnud "Tarto Silla Kohhut", kuid hiljem on "Silla" hariliku pliiatsiga maha tõmmatud ja "II Kihhelkona" asemele kirjutatud.

Kohtumeeste allkirju/riste protokolli all ei ole, sest järgnevad järgmised sama päeva protokollid.

Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Karel Lahmann Peakohtumees
Peter Lestmann Abikohtumees
Jaan Hagel Abikohtumees

Se Koggokona Kohhus on Johan Kolka ette kutsunud, ja sundis sedda protokolli mes sel 7 Mail 1871. olli Mõistetud, et se 3 Rbl trahwi peab ärra Maksetud sama, sääl protokollin seisab täis Mõistus, ja Kohto otsus ka kulutud ja oppus leht antud, agga se Mõistetud trahw 3 Rbl ei olle weel mitte ärra Massetud. Kui se Kohhus tedda sundida lubbas on tema hirmus Kroppist olnud. Kui Kohhus lubbas tema hobbest ehk lehma ärra Müija kui mitte ärra ei maksa, "sis on Johan Kolk Lukke Koggokona Kohto Adlerikohto laua päält ümbre lükkanud," ja sure Kroppussega uksest wälja Läinud, et tema sedda Kohhut ei Tunne, ja leije Kohto ukse kõwwast kinni.

Mõistus

Et Johan Kolka on sedda Kohhut teotanud, ja Kohto meestele krop olnud, ja päälegi kohto peegli kohto laua päält ümbre lükkanud, sis on se Kohhus Johan Kolgat Pä wärilissest süidlassest arwanud, ja Pallob Keiserlikko Tarto II Kihhelkona Kohhut sedda Johan Kolka oma Mõistusse alla wõtta