Protokoll
LeidandmedEAA.1110.1.8
Kaader169
Daatum11.09.1880
Protokolli number518
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Aron Krimm Peakohtumees
Abram Pärn Kohtumees
Tawet Kook Kohtumees

Tõnno Mäggi, Jaan Raud ja Mik Oelbaum kaebawad mõisa mona mehhe Josep Miisna peale nende kraam olnud Josep Miisna juures, ja warrastadut sealt ärra

Tõnno Mäggil

1. kuub  5. rubla
1 paar sapaid 10. -
2. särki 2. -

Jaan Raual

1. paar sapaid 10. rubl
pintsak 6 -
püksid 6 -
west 3 -

Mik Oelbaumil

1 kuub väärt 10. rubla

Selle peale sai Josep Miisna kohtu ette kutsutud, temmale kaebdus ettepandut, mis peale temma kostab, et temma polle kabajate kraam mitte omma hoole alla wõtnud, waid nende kraam seisnud sahwris, ja mis asjad nimmelt, ei tea temma, ülleültse ei olla temmal selle asjaga keddagi tegemist.

Karel Kask, kes ühhel ööl seal maea lähhedal, kus wargus sündinud, tüdrukude juures käinud, sai kohtu ette woetud, ja ütleb nõudmise peale, et temma lähnud omam teed, nähnud kudda üks teine mees tulnud, temma hakkanud kartma, ja lähnud ärra. Kahhel korral käinud temma ukse juures.

Katta Põltsama, üks öölinne seal maeas, ütleb et nemamd pannuwad küll hangu uksele tahha, ja ööse lükkanud üks mees ukse lahti, käinud sees, süllitanud ja lähnud jälle ärra, agga temma ei tea, kes se mees olnud, sest nemmad magganud lakkas.

Lena Laurson rägib nisamma.

Kohhus moistis:

Tõnno Mäggi, Jaan Raud ja Mik Oelbaum kaebduse tühaks, sest et nemmad sedda kuddagi tõendada ei jõua. Agga selle juures on awwallikuks tilnud, et Karel Kask öösesel aeal ümber on hulkunud, siis saab temma selle eest 3. rublaga waesteladiko heaks trahwitud.

/: Otsus kulutatud sel 11 Septembril 1880:/

Aron Krimm [Allkiri], pea

A Pärn [Allkiri], kohtumees

xxx Tawet Kook, "