Protokoll
LeidandmedEAA.3071.1.8
Kaader80
Daatum02.12.1878
Protokolli number12
Protokolli teema3. Laenusuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hans Wunder Peakohtumees
Jaan Perdig Kohtumees
Jaan Tori Kohtumees
A. Kaerik Kirjutaja

Astus ette: Lohu moisa teomees Priidik Erwin kes Protokol Nr 8. sees kogukonna kohtu moistmist mööda Kõrtsmik Johan Saarmannil tema wõlad 7 Rubla 29 kop. nelja nädala pärast pidi wälja maksma, aga tänini weel mitte polnud maksnud. Sai küsitud miks ta mitte seda polnud teinud: Ta wastas: Minul pole raha olnud temale maksta ja nii palju kui noutakse polegi mul temaga wõlgu, minu teada on kõigis 2 Rbl. 40 cop. temale maksta, sest mina maksin temale üks kord 3 Rubla ära mis ta wist üle panemata jätnud ja nüüd weel nõuab.

Juhan Saarmann sai ette kutsutud ja temale see ette loetud, ta ütleb et sest sumast mis ta tema kääst nõuda  polewad mitte üht koppikut rohkem kui õigus, päritud. Et Priidik Erwini ütlemised mitte tõsised pole on sest arwata et tal 240 cop weel maksta ja 3 Rubla ära maksnud ütleb olewad, need rahad ei tee weel mitte Kortsmiku noudmist täis.

See pärast sai ikka Priidik Erwin walelikuks ja pidi walja maksma. Aga et ta Kõrtsmiku palus et tal raha koguni polewat maksta, siis maksis Priidik Erwin Juhan Saarmannile 365 kop välja ja mis weel maksmata jäi kinkis kõrtsmik temale seda mis tal mitte polnud maksta, ja said üksteisega leppitud.