Protokoll
LeidandmedEAA.3071.1.8
Kaader78
Daatum10.06.1878
Protokolli number8
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hans Wunder Peakohtumees
Jaan Perdig Kohtumees
Jaan Tori Kohtumees
A. Kaerick Kirjutaja

I) Tuli ette Riidaku walla tütruk An Kruunberg ja kaebas, et tema olla Lohu wallas Noewere peres teenimas olnud (üks aasta) ja peremees ei maksta tema teenistuse palka kätte. Peremehe käest olewad weel saada 6 naela willu, sitse riided 2 särgi täit linast riet, poolwilne jak, ja üks rubla rättiku raha.

Noewere peremees Hans Allawina sai kohtu ette kutsutud ja temale see kaebtus ette loetud: Hans Alawina ütleb et tal Ann Krunbergil enam pole maksta kui 2 naela willu sitsiriided, poolwilne jak, rätiku raha olewad kätte saanud, ja peremees ütleb weel et ta olla lasknud kalewise jaki õmbleda mis 63 cop maksnud ja 45 cop tulnud söök maksma mis An Kruunberg peab temale tagasi maksma, ja särgi riided olewad kätte saanud. Selle peale ühendasid kohtu liikmed ja tegi see: Mõistus.

Noewere pere Hans Allawina maksab An Kruunile 6 naela willu sitsiriided, ja poolwilne jak, ja An Kruunberg maksa peremehele jaki õmbluse raha 63 cop ja rätsepa söögi raha 45 cop tagasi. Et An Kruunberg rumalaid teutuse sõnu hakas see pärast kohtu wastu rääkima, mõistis kohus teda 24 tunniks puuri.