Protokoll
LeidandmedEAA.3071.1.8
Kaader75
Daatum10.12.1877
Protokolli number11
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hans Wunder Peakohtumees
Jaan Perdig Kohtumees
Jaan Tori Kohtumees
J. Mennik Kirjutaja
Mart Wunder Vallavanem

Kaebas Matsu Jüri Neufeldt et Anu Wälja ja Liisu Jakobus ja An Tisler, sead tustinud tema heinamaad ülesse, ja ta ajanud sead kül kinni, aga Anno Wälja ja An Tisler, on omad sead, siis kui ma kottu ära olin isi ära wiinud, ilma et nad ühtigid maksid: Ja Liisu Jakobus'le antsin kül isi kätte et ta pidi mulle raha pärast tooma 1. Rbl. 50. cop sea pealt, aga pole tänini toond.

Ja tallitaja abimees Jüri Karifer on seda paha üle waatanud, ja arwab et kaks wakamaad seda heinamaad olewad, mis nenda siit ja sealt tustitud on.

Said naesed küsitud, miks on isi sead oma loaga ära wiinud. Wastasid, et olla enne järel käinud, aga pole kätte antud. Aga naesed tahtnud ilma rahata kätte. Ja An Tisler tunnistab omal 8 nädalase põrsa olnud, mis kül ühtigid ei tusti.

Kogukonna kohus moistis nenda: An Tisler ei maksa ühtigid sest et see noor põrsas mitte ei tusti. Aga Annu Wälja, maksab 1. rubla ühe sea pealt ja Liisu Jakobus maksab 2. rubla 2 sea ette. Matsu Jürile summa 3. Rbl. seda tustitud heinama kohta, kahju tasumist.

(Trahwid pidid seks 28maks siin sisse maksetud saama.)