Protokoll
LeidandmedEAA.3071.1.8
Kaader58,59
Daatum15.03.1875
Protokolli number3
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Otto Neufeldt Peakohtumees
Hans Teerik Kohtumees
Prits Torri Kohtumees
J. Mennik Kirjutaja

b, Teiseks kaebas Otto Bach, Paemurru Mihkel Torri, ostis ühel aastal üks koorm heinu minu käest, enne meil kaupa ei olnud ühtigist kui kallis see heina koorm peab maksma, waid kui koorm pääle oli tehtud, siis ütlesin mina, see koorm maksab 3 (kolm) rubla, aga Mihklel ei olnud see kord enam raha kui 2 (kaks) rubla, nenda jäi temal siis üks rubla mulle wõlgu, mis ka praegust alles maksmata on. Ja teine kord laenas tema linna turu pääl 20 kop. ja see on ka alles maksmata.

Kaebtuse kandja Mihkel Tori astus ette, ja rääkis seda keik tõsi olewad et tema Otto Bachi käest koorma heinu on toonud, sest et mul seekord rohkem raha ei olnud, aga mina tellisin juba ette enne, kui meie koormat tegema akasime et anna mulle 2 (kahe) rubla ette sest rohkem raha mul ei ole, ja nenda laskis tema mind koorma peale tehja. Ja seda ma mäletan kül et ma linna turul 20 kop. tema käest laenasin, aga mina oleks nagu seda juba ära maksnud olewad, ja siiski ma ei mäleta hästi.

Kogukonna kohus tegi otsust et teil selle heina koormaga õige selget kaupa ei olnud, siis peab Mihkel Torri weel Otto Bach'le 50 (wiiskümmend) kop. maksma. Ja see 20 (kakskümmend) kop. mis ta laenanud, peab ka ära maksma.