Protokoll
LeidandmedEAA.3071.1.8
Kaader55,56
Daatum17.12.1874
Protokolli number21
Protokolli teema4. Perekonna- ja pärimisasjad
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Otto Neufeldt Peakohtumees
Hans Terik Kohtumees
Prits Torri Kohtumees
Hans Arno Vallavanem
J. Mennik Kirjutaja

Kaebas Jürrihanso Mart Ando, et tema wend Jürri Prits Ando, ei pea mitte seda kerstu mis Mart isse on wõtnud, temale kätte andma, sellepärast et Mart olla juba enne ühe teise kerstu sealt selle asemel ära wiinud, aga Mart tunistab selle ka oma kerstu olewad, mis tema isa wend enne kui ta ära oli surnud, Mardile oli lubanud. Ja teiseks pärib Mart Pritsu käest oma isa seppa riistu ka omale.

Sai Prits Ando siin järele küsitud, miks ta seda kerstu kinni peab, wastas tema: et Mart olla juba enne teise kerstu selle asemel sealt ära wiinud, selle pärast ei andnud ma seda mitte enam, se sai nenda wahetud. Sai Prits küssitud, kas temal on selle peale tunistus et se issa wend oma kerstu siis Pritsule on lubanud mis järele ta seda wahetuseks arwab, wastas tema ei ole, seda ei tea ma just mitte.

Kogukonna kohus tegi otsust nenda. Prits Ando peab Mart Ando kerstu ilma kuulmata kätte andma, sest et se teine kerst oli jo kaa tema oma. Ja seppa riistad said kohto takserimise järele 6 (kuue) rubla alla arwatud, ja nend periwad kolm wenda, iga üks kaks rubla, ja nenda et need ei maksa mitte enam teise kohta wiia, siis Prits perib meid omale, aga ta maksab Mardile kaks rubla, ja Mihklele kaks rubla wälja.

(Prits Ando nõudis Protokolli wälja, mis temale ka sai antud sel 28mal Dect päw 1874.)