Protokoll
LeidandmedEAA.2537.1.32
Kaader9
Daatum23.03.1907
Protokolli number1
Protokolli teema2. Varalised tehingud
Märkused

Ilmusiwad Lelle wallast Kaskema N 25 talu omanik Mihkel Jaani p. Starrkopf ja Lelle walla liiga Ado Ewa p. Puskar missugused palelikult tuntud ja palusiwad siit walla kohtu leppingu raamatusse eneste suusõnaliku leppingut kirjutada, mis lepping järgmine on:

Adu Puskar rendib Mihkel Starrkopfi käest selle Kaskema talu maast üks pool (1/2) wakamad maad oma kätte ja siis seesama pool wakamad, mis ennemalt selle Kaskema talu maast endise omaniku käes tema käes pruukida olnud ja kus praegu Puskari elumaja ja kõrwalised hooned peal ja rohu aed asutatud, mis kõik täieste Adu Puskari omad. Rendi aeg kestab 30 aastad ja nimelt 23 Aprillist 1907 a. kuni 23 Aprillini 1937 a. ja maksab Ado Puskar selle maa ees iga aasta wiis (5) rubla renti Mihkel Starrkopfile. See leping kestab leppingu tegijate suremise korral nende pärijate wahel rendi aja lõppuni edasi.

See lepping sai peale siia raamatusse sisse kirjutamist selle tegijatele sõna sõnalt ette luetud, mida nemad alla 300 rbl wäärt ja täieste õigeks tunnistasiwad.

M. Starrkopf

A. Puskar

Et need leppingu tegijad wallakohtule palelikult tuntud ses sai wallakohtu seaduse 1889 a II jao 282 põhjusel Otsuseks: Seda leppingut ustawaks tunnistada

Eesistuja: K. Ringenberg

Kõrwalistuja: A. Janson

Kandidat: J. Pütt

Kirjutaja: XXX