Protokoll
LeidandmedEAA.3071.1.8
Kaader38,39
Daatum31.03.1873
Protokolli number5
Protokolli teema6. Töö- ja teenistussuhted
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Otto Neufeldt Peakohtumees
Prits Torri Kohtumees
Jürri Arta Kohtumees
Hans Arno Vallavanem
J. Männik Kirjutaja

Selli walla mees Jaan Neufeldt kes mullu kewwade Lohho moisa wallitsejaga aasta peale teomehhe kaupa teinud: kaebas et nüüd Toisse herra Paron Wrangel lassis mind enne aastad lahti, selle ette, et ollen monned päwad haige olnud, ja keige selle aasta sees on mul 7 päwa wõlga jänud, ja lubbas minno pole aasta palka 20 (kakskümmend) rubla, ärra wõtta, selle ette, et üks hobbone, mis 2½ (kaks üks pool) näddalat minno käes olli ja kolm päwa enne Marti wõeti se hobbune minno käest ärra, sest et Jaan Kurreniit Pirku walla mees kes Lohhul teomeheks tulli, tahtis sedda hobbust omma kätte sada. Ja nüüd ütles Toise Parroni herra et se hobbone peab tiiskusses ollema ja minnu sü läbbi.

Koggukonna kohhus kulas järrele: Jaan Kurreniit tunnistas siis kui se hobbone minno kätte enne Mardipäwa sai olli terwe, waid peale joulud hakkas, se hobbone lõõtsuma, ja ka need mollemad ütlewad ennast mitte ka tedda jootnud ollewad waid hooste pois peab hobbosed jootma. Ja hooste pois Johan Hinno tunnistas ka keik tõssi ollewad mis need kaks meest räksid ja pärrast joulud sedda hobbust lõõtsuma hakkanud. Ja Lohho wallitseja O. Spranger kes Jaan Neufeldti on kaubelnud, on kohtomehhe wasto räkinud mino assi se ei olle, minna olleks temma palga kätte maksnud agga Toisse Parroni herra ei lubbanud.

Koggukonna kohhus ei woi sedda asja mitte selletada, ni paljo Jaan Neufeldt on selle hobbuse süüst kül lahti, agga woimas ei olle mitte Parroni Herra ülle.