Protokoll
LeidandmedEAA.2644.1.2
Kaader38
Daatum24.07.1868
Protokolli number
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hans Wälja Peakohtumees
Jüri Tamm Kohtumees
Jaan Kärp Kohtumees

24 mal Eina ku päwal c.

kohto laual istusid:

kohto peawannem Hans Wälja

" körwamehhed Jüri Tamm Jaan Kerp.

Saue herra toi kaebtust kohto ette, et Jalgimalt Torropilli Juhhan Lehtmanni mullikki on Saue moisa wilja waljalt kinni aetud. Kahhe päwa sees ei tulnud ta mullika järrele, wimaks peab ta ollema warkse wisil sedda loma möisa karja hulgast einama pealt ärra ollema winud. Ta olle üttelnud, temma olle maksnud ühhe nore innimesse kätte 60 Kop. trahwi mullika eest wälja, agga sedda innimest ei olle leida kelle kätte ta puhta rahha on wälja maksnud.

Saue herra tahhab, et ta peab teada andma, kesse on kes sedda rahha wasta wötnud, et süallune saaks trahwida.

Juhhan Lehtmanni naene Mari Jälgimalt andis kohto ees tunnistust. Temma leidnud mullika kesk näddali päwa Wannamoisa küllast. Essiteks käinud ta kui ta mullikast otsinud, soal moisa karjatse käest küssimas, kas ta nisuggust loma seal näinud, agga karjane üttelnd: mullikas joosnud teisipaaw ohto karja hulgast ärra.

Saue moisa karjane Karel Wirroja tunnistab: nikaua kui ta möisa jures sömas käinud, annud ta mullika korra lesse holeks ja se sedda lasnud ärra joosta.

Möistminne: Karjane Karl Wirroja et ta kauaks söma jänud, kus läbbi lojused korrasise eest laiali läinud maksab ta 25 Kop. trahwi. Nenda sammoti korra tüddruk Lissetta mitte truiste lojused kokko ei olle hodnud maksab 25 Kop. trahwi möisa politsei kätte.