Protokoll
LeidandmedEAA.4529.1.4
Kaader48
Daatum24.10.1878
Protokolli number157
Protokolli teema8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Johan Pridik Johann Pridik Peakohtumees
Jaan Rast Jaan Rast Kohtumees
Johann Tals Juhan Talts Abikohtumees

Jaan Orraw tunnistab: temma ollewa selgesti neino et Anz Tittmann ollewa keige henne kaibaja juhre leino ja tend üllesküsnud et ta on burjus magganu.

Tanni Blumer: temma ollewa tagga pool olnu ja eijollewa selgesti neino, aga ollewa neino et Peijarro Thomas on wottnu kaipeja ochjat.

Jurri Tomsohn tunnistab: Et Hans Tittmann ollewa keige henne kaibaja jures olnu ja hobbose krahmist wella aijanu. Teiset ollewa ehmalt olnu, ja Anz üksin kaibaja liggi olnu. Hans ollewa keige henne räginu et keitwa ochjaht ümber Marti kätte, aga kui on perrast ochju wankre juhres keitud, aijanu hobbose minnema ja Hans iistnu kaibaja peal ja nemmaht leinut järgi. Sis on Hans üttlenno peawa katzuma kas tal middagi kaddunud on woi kas rahha taschkus, sis ollewa nemmaht neino, et temma, Hans Tittmann, ollewa Taschku jures katzunu ja wiina puddeli wella wottnu.

Peet Saat: Tachkoranna Pois Kasse ja Hans Tittmann ollewa keige henne kaibaja juhre leino ja hobbose krahwis wella aijanu. Rägib nenda samo kui Jurri Thomson.

Wallawannema kaest sai küstut, miksperrast temma ollewa Hans Tittmanni poole Aastas lachti lasno, et ta Pois olnu, wastab, et ta ollewa liiderlik, johsuwa teichti kõrtsi, ja selleperrast ollewa nemmaht omma wahhel leppinud et ta parrem on Hans Tittmanni lachti lasno.

Kõrtsemees Jurri Ehwert tunnistab, selle pääwa ollewa Mart Pährsonil letti juhres küll pabberrahha kähs olnu, kui temma juhres 1 Rubl. wahhetanu, aga temma eijollewa üchti tähhele panno mis rahha ja kui pallo olnu.

Kohhus moistis: Et Hans Tittmann saab 15 hoopi witsu ja maksab Mart Pährsonil 3 Rubl., aga neid teiset poisiht sahwat igga üks 10 hoopi witsu, et neid Ihses ümber ulgib.

Anz Tittmann lubbab 2 neddali perrast neid 3 Rubl. erramaksma.