Protokoll
LeidandmedEAA.3543.1.29
Kaader27,28
Daatum05.07.1880
Protokolli number61
Protokolli teema2. Varalised tehingud; 8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Dawid Tirmann Peakohtumees
Jaak Tiesfeldt Kohtumees

D. Byhofskij tulli täna ette ja kaebas: Kui nüüd Jürri Reimann eila Kaebajat nihästi ka Kohut petnud ja ei Kaupa ega raha Kaebajal wälja maksnud, ei ka Käemeest muretsenud, kes selle wõlla eest oleks seisnud, ja weel kui kül, tal weel 82 Rb 82 Kop eest Kaupa alles olli ja sedagi Kätte ei annud waid peljates wastuseks andis "maksa raha siis annan sulle Kaupa tagasi" siis ei wõida Kaebaja teisite, kui Kohut paluda, Reimanni Kange wastutamise alla wõtta petmise eest ja keik se kaup mis tal Karl Reimannil, Ado Akajal ja Jaak Reimannil on müinud, ehk neile, kuidas nad ise üttelnud, pandiks pannud, nende käes kinni panna Kaebaja Kulu ja rehnungi peale ja niisama Ka neid sääduslikku wastutamise alla saata, et nad niisugust pettuse ehk warguse wiisil saadud Kaupa on wastu wõtnud.

Wiimaks palus ka Kaebaja, et Reimann saaks sunnitud, Kaebajale 50 Rb reisi ja ülespidamise Kulu maksma ja ka edespidised Kulud, temale peale panna tassuda.

Jürri Reimann sai ette nõutud, kes mingisugust wabandamist ette tua ei wõinud, waid tõeks tunnistas, et ta oma lubamist Kohto wastu ei ole täitnud ja täita saanud, sest et Karl Reimann seda kaupa ei ole enam kätte annud.

Karl Reimann wastas Küsimise peale: Jürri Reimann olla tema poisi Jaak Sillaotsa Käest 63 rubla wõlgu wõtnud ja selle wastu 2 Kasti täit Kaupa, mis nad Akajaga Rijast Byhofskij Käest toonud, pandis panud; mis praegu alles on ja kätte wõib saada.

Ado Akaja wastas: ta olla Kül 37 rubla eest Jürri Reimanni käest Kaupa pandiks wõtnud.

Sepeale tulli Karl Reimann ühes Jürri Reimanniga ette ja lubasid mõlemad seda Kaupa. mis weel alles on D. Byhofkyle Kätte anda, ja lubas Karl Reimann seda wõlga, mis Jürri Reimannil peale selle weel Byhofskijle maksa tuleb, 24 Detsembril 1880 D. Byhofskijle wälja maksa.

Kui Ka Byhofskij sellega rahul olli siis sai arwatud:

Keik kuidas sündinud, kirja panna ja seda D. Byhofskij Kaupa, mis nihästi Reimanni Kui ka Akaja juures leida, temale kätte anda ja sejärel Karl Reimannil Kohtlaseks teha, seda puuduwad raha, Byhofskyle wälja maksa, Kuidas ta ise lubanud.