Protokoll
LeidandmedEAA.2791.1.1
Kaader84,85
Daatum06.10.1879
Protokolli number20
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Mihkel Saum Peakohtumees
Jaan Mauer Kohtumees
Mihkel Nadel Kohtumees
Jaan Mein Kirjutaja

III. sai sesamma pääw selletud:

Kaebdus: Perremees Mart Gerber tulli kohto ette ja kaebas, et Jaan Blaseni ja Bredik Wänderi sead olla temma kartuhwlid maast ülles tustinud ja ärra sönud, ning nõudis selle kahjo tassumisseks 5 tündrid kartuhwlid. Isseärranis Jaan Blaseni sead olla Mart isse mitto korda wälja aeanud kartuhwlist, ja ka Predik Wänderi sead olla sealt wälja aetud sanud; Mihkel Lugna olla näinud.

Kaebdusse kandjad: Jaan Blasen ütles, et temma sead olla kül mõnned korrad seal käinud, agga mitte kõik sedda kahjo teinud, kus ka mitto kord külla siggo on nähtud. Predik Wänder ütles, et temma sead ei olla mitte koggoniste seal käinud. Mihkel Lugna ei olnud mitte kohto ees, sepärrast jäi Bredik Wänderi siggade kahjo selletamata.

Kohto mõistminne. Kohto otsusse järrel sai mõistetud, et Jaan Blasen peab Mart Gerberil 2 tündrid kartuhwlid omma siggade eest, kahjo tassumist maksma. Et nüüd seal mitmed külla sead kahjo on teinud, sepärrast sai Mart Gerberil lubba antud weel teisi, kelle sead ka on kahjo seal teinud peale P. Wänderi ja J. Blasoni, kohtus sisse kaebata, kedda temma agga näinud on.