Protokoll
LeidandmedEAA.2797.1.2
Kaader71
Daatum10.12.1871
Protokolli number80
Protokolli teema5. Kahjutasu
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hendrik Kotkas Peakohtumees
Peter Küllaots Kohtumees
Hendrik Pastak Kohtumees

Pangotin sel 10 Decembril 1871

Kohtopeäl ollit: Peakohtomees. Hindrik Kotkas

Manistja. Peter Küllaots

dito. Hindrik Pastak

Johan Tido kaibuse peäle sest 3 Decembr o Tulli Peter Rästas ette ja ütles, et karja pois koddu tulno ja hõikano, et Seat aijan om nink peni ütten kutsno ja Siggu ärra ajada tahtno, ja Seat kõik ülle aija wälja läno ja üts Emis Sigga aida jäno temma wilja sisse nink wimati latset wälja lasknowa. ütles et se Sigga kedda peni purreno ellab ja tõine ärra kolu - tema poolt mitte keaki kolut Sigga ära wijno.

Johan Tido ütles, et Orrik Sigga om Aida jäno ja tõiset Seat ärra tullo, nink se mis aijan olli kolmandal paiwal ärra kolu. - Kohtomees Peter Küllaots ütles et temma selle Sea ülle kaeno. nink Koiral kül pureto ollo nink es woi üttelda kas Selleperrast kolu woi mitte, arwas 10 Rbl wärt ollewat.

Moistus

Moestetus sai et kohtomees Peter Küllaots ülle kaeno ja Sea 10 Rbl wärt arwas nink Siga Pureto ollo, - Siss jääb pool Johan Tido kahjos nink Peter Rästas peab Johan Tidole Sea kahjo 5 Rbl massma 14 päwa seen. 

Peakohtomees, Hindrik Kotkas 

Manistja. Peter Küllaots 

dito. Hindrik Pastak 

Moistus sai Tallorahwa seaduse ramato 1860 asta § 772ja 773 järrel kulludut ja suremba kohton kaimisse oppus keäi mõllembil warsti walja antu.

... mollembad selle moistusega rahul ni sai Joh. Tidol wals kirja 

d Joh Tido 15 Dcbr