Protokoll
LeidandmedEAA.3300.1.18
Kaader66
Daatum03.09.1876
Protokolli number36_jure
Protokolli teema5. Kahjutasu; 8. Varavastased kuriteod
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Hendrik Thür Kohtumees
Karl Tattrik Peakohtumees
Johann Tärnwelt Kohtumees

Ne üllewel nimmetud tunnistajad kutsuti ette:

1. Kaewatawa perrenaene Marri Sulb ütles wälja küssimisse päle, minna ei tija sest asjade sisse wimisse keeldmissest middagi, n. et meije selle õnnetussele süid peas ollema, mis ilm meije tahtmada tehtu.

2. Selle näutsik Liis Kulb üttis wälja: minna ei näinud to kärd neide hobbest ei krami, ei kuulnud ka, kas perremees Michel Sulb sedda krami sisse wimast keeldis ehk mitte. Sel õhtul parrandas perremees sedolgat nink heitis päle se kui kiik töised maggama, hommungo sai leitud, et wärjad mahha tõstetud n. hobbene ete, ärrä warrastud.

Kaebaja Markus ütles weel, et ta winu selle parremehhe Michel Sulbile õhtul ühhes, ö maja eest 1/2 topi wina, kes ka tedda wasta wötnu, kinnitades, et temma pool julge wois olla, agga siiski ni olla olnu, selleperrast piddada ta nüüd wastutama.

Kaewataw Michel Sulb ütles selle päle, et kaebaja 1/2 topi wina töi kül agga sellegiperrast ei olle minna selle õnnetussele süidi - kunna minna ka temma krami sisse wimist ei keeldnu.

Moisteti: Et  kunna kaewataw Michel Sulb enne kunnagi warrastanu ei olle nink arwata, et ta ka nüüd warga nõus ei olnu n. se kahjo ilm temma teadmada ja tahtmada sündinu, kui ta ka arwas, temma pool julge olla n. keeldnu neid asju sisse wimast, n. olles selle järrele kaebajal essi omma kahjo kanda ja kaewataw pri jätta.

Se otsus sai k. k. tänna sel 3. Sept. s.a. 1860 a. t. r. s. r. s. §. §. 772 ja 1873 järrele kulutud, n. k. k. suremba k. k. tarbeks õppusse kirri antud.

Kaebaja Markus andis tänna sel 3. Septembril s.a. ülles surembad kohhut käija.

Pä kohtomees Karl Tattrik

Kohtomees Johan Tärnwelt

Kohtomees Hendrik Thür

Kirjotaja ​​​​​​​F Thal

d. 12 Sept 76. protok antu

/3737:/