Protokoll
LeidandmedEAA.3543.1.29
Kaader23,24
Daatum27.06.1880
Protokolli number49
Protokolli teema3. Laenusuhted; 6. Töö- ja teenistussuhted; 12. Vallakohtu asjaajamine ja haldustoimingud ; 14. Suhted kõrgemate kohtutega. Kriminaalasjade algatamine.
Märkused
Kohtumehed
Eesnimi Perekonnanimi Täisnimi Roll
Tawit Tirman Peakohtumees
Hans Mannik Kohtumees
Peet Jakobson Kohtumees

Keiserliku Kihelkonna kohtu käsu peal, on endise Nawesti walla wannema Hendrik Nordini nõudmise assi Nawwasti wallawalitsuse wastu, sia kohtu alla antud, mispeale Hendrik Nordin tänna siin ette tulli ja kaebas; et ta oma raha mis ta walla maksute eest siis wälja kui Ta wallawannema ametis olnud 314 rubla ja 15 rubla palga raha praeguse, wallawanema kaest weel mitte katte ei ole saanud, siis palub ta nüüd kohhut, et need summad saaks temal wallawalitsuse kaest wälja mõistetud.

Eesolewa kaebuse peale seletas praegune wallawannemb Tõnnis Wildflusch, kui walla kassad tema kätte antud, ei ole rehnungite järel mitte kuskilt nisugust suma leitud mis ülle raha oleks olnud, ni kuida kaebaja siin nõuab üksi olla tema teaduse järrel õigus temal saada 

Rubl Cop
paari aasta küidi ühentuse raha 23 61
ühe aasta palga raha 15 -
kassast leitud ülle rahha 8 -
ühe kooli laua eest wälja antud 10 -
Summa 56 rubl 61 cop

Hendrik Nordin ei saanud sedda mitte toenta mis pühja peal, temal eesnimetud Summa õigus saada on ja kui kohtu kaijatel ühtegi ennamb ette tua ei olnud, ühentasid kohtu liikmet ja teggid se

Mõistus:

Tõnnis Wildflusch maksab Hendrik Nordinil se 56 rubla 61 kop wälja, sest et ta sedda isi toentanud on Hendrik Nordinil õigus saada olewad, Hendrik Nordin aga oma rohkem raha nõudmisega raho mõista sest et ta seda näitata ei sa kust ta se raha walla eest wälja on annud.

Moistus sai kuulutud Hendrik Nordin ei olnud sega raho ja pallus Appelationi järrel anda.